Friday, March 21, 2014

hsh: Our Simple Deco Living Hall

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers & followers,

Cepatnya dah Jumaat kan. Redup2 petang Jumaat ni, cplud nak share susun atur Ruang Tamu yang sangat simple. Tanpa bunga bungaan dan aksesori yang mewah dan cantek. Just nice ajer. Walaupon simple, ruang ni la tempat berkumpulnya kami sekeluarga untuk aktiviti keluarga disamping layan si tecit kami sepahkan mainan. hoho~



Keadaan sebelum dan selepas diubahsuai. Alhamdulillah rumah yg kami beli memang dah siap2 extend so ruang tamu bagi kami agak luas sebab tak perlu kongsi dengan ruang makan. 





Before this cplud pernah share kt group Susun Atur kat FB dan Alhamdulillah dapat feedback dan kritikan membina dari semua. Especially part TV console tu. Memang agak tinggi. Sebelum pasang memang dah tanya pendapat semua, tapi tak sangka dari gambar ni nampak tinggi. So far kami selesa aje. Dan Afham tak de nak main2 kat TV tu. Kami hargai pandangan semua. 




Meja kayu sebelah rak buku tu pulak sebenornya tempat buat kerja opis yang dibawa balik ke rumah. Tak dan nak disiapkan di opis kekdahnya. Nampak agak pelik, patut time snap pic ni sorokkan je meja tu. Hehe~ But the reality is meja tu memang duk kat situ pon sampai la ni. huhuhu~

Kufi order from my frend, Creative By Two. Boleh follow IG #creativebytwo dan FB Creative By Two. TQ korang untuk hasil superb ni. Ada 2 sebenarnya kufi ni tapi lagi satu belum tampal lagi masa pic ni snap. Jam pulak default IKEA punye jam dulu. Belom jumpe yang betul2 nice dan modern gitu. :)

Karpet simple but nice tone color tu kami beli kat Nilai Square ajer. Almaklumlah kami ni duk Nilai, bila2 masa leh terjah shopping karpet ni. Huhu~

Citer sofa pulak, kami beli fresh from kilang. FOFS kilang kat Semenyih. Gigih cari kilang ni sebab nak dapat harga murah. Kualiti superb. Thanx ucha share tempat ko beli sofa ni. Sangat puashati.. :)

Ni sajalah nak citernya. Entry pon dah lama terperam kat draft. Nak menaip panjang2 pon xreti dah sebab memang agak lama tak hapdet blog ni. Sempat blogwalking je bila nak taip entry macam2 lah kekangan nya. Alhamdulillah syukur dengan nikmat pinjaman Allah swt kepada kami sekeluarga :)

Sekian, TQ sudi singgah baca sini. Wasalam :)

33 comments:

Hana Soffelia said...

Mira, your living hall antara fav i. Nice colur, susun atur pun nice, picture hutan kat belakang sofa tu sangat2 sesuai dan menarik. Suka gila warna hijau ni..

cplud miera said...

@hana: tq hana. kaler ni husbnd pilih. sgt tenang mendamaikn :) pic hutan tu from IKEA. tenang segar..

Aju Mohit said...

sis saya suka idea ni simple but nice, kaler cat dinding kita sama, cantik umah sis ;)

Fizah said...

adussss cantiknyaaaaaaaaaa.......:')

Anonymous said...

Salam...1st bila sy click blog akak bc entry ni..terkejut sy..ingtkn rumah di oversea la...sgt2 tenang..bleh share code colour hijau tu x?dan sofa tu color pe yer?sy br lps beli rumah n now tgh cari idea tuk deco..hope akak dont mind nk share..thanx

Aty_Fared said...

Cun giler kombinasi warna.. Maybe tv tu nmak tinggi sbb rak tu rendah..tp kalau perati betul2..sedang elok jer..yg pnting tuan umah selesa.. :)

cplud miera said...

@aju mohit: tq sudi singgah sini. tq ye ats komen tu. wah kaler cat sama ke.. hehe. :)

cplud miera said...

@fizah: tq fizah. umh fizah lagi cantek tau.. :)

joijoi80 said...

wah....superb cantikla... id sendirikan ..tahniah

Rizziela said...

cantik..sy suka

cplud miera said...

@anon: wasalam anon. tq ye sudi jenguk cni. warna hijau tu cat dulux leaping lizards 70YY 53/638. sofa tu kaler dark grey. wah baru beli rumah ke. tahniah dan selamat mendeko :)

cplud miera said...

@aty: tq aty sudi jenguk cni. yg penting tuan umah selesa kan, huhu. rumah aty sgt cun dan cantek. :)

Anonymous said...

Salam...berkenan sangat dgn sofa awk tu..kalau tak kisah agak2 brape hrganya ek? dia ada bt delivery tak?...

cplud miera said...

@ANON: wsalam. sofa tu hrga rm3k. ada delivery. klu cam sy area nilai dorang cas rm50. sis area mana? bole cuba tya la :)

cplud miera said...

@jojo: tq jojo. Alhamdulillah idea me n husband.

cplud miera said...

@rizziela: tq rizziela :)

Hafiza Abdul Latiff said...

lawa gila kot...ala jeles betul la.cantik2.

cplud miera said...

@fiza: tq fiza. simple je ni fiza.. :)

syira syahirah said...

Cunnya deco!!! thumb up!

cplud miera said...

@shira: tq shira

O'gosh Iskandar said...

wahhh..kaler sangat menggoda jiwa ai uuu....kn tiru ni..haha

cplud miera said...

@o'gosh: huhu kaler kedamaian namanyer ni... :)

mystitchycraft said...

cantik kombinasi kaler... nmpk segar

cplud miera said...

@mystitchycraft: hehe. tq

Nadt said...

wah..cantek sgt deko rumah u ni. kombinasi color memang cantek. nadt yg xsuke ijau pun jadik suka bila tengok u deko macam ni.

cplud miera said...

@nadt: tq nadt. suke tgk susun atur umh nadt jugak :)

ummi affendi jr said...

Cantik. Saya suka tema hijau. go green hihi.

ummi affendi jr said...

Cantiknya. Saya suka tema hijau. Go green.

Anonymous said...

Blh bg alamat kilang fofs sofa kat semenyih tu tak sbb tgh cari sofa jugak ni .

cplud miera said...

@ummi: tq ummi. tulaa ijau menenangkan mata memandang. heheh

cplud miera said...

@anon: ok nnt sy share alamat. kene tgk resit balik ni. hehe.

danish aurora said...

hai mira cantik hall nanti singgah lah blog kiter danishaurora.blogspot.com

cplud miera said...

@danish aurora: tq singgah cni danish. ok nnt kite jenguk blog awak ea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena