Tuesday, May 13, 2014

hsh: Simple Deco Bilik Si Kecil

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers & followers,

Lama sangat dah peram gambar kat entry ni. Baru sekarang nak citer. Tak dan nak menaip panjang. Sibuk manjang. Huhu~ Actually projek deko atau susun atur bilik Amirul Afham ni dah lama, since bulan lepas lagi. A day after beli wardrobe kat Afham. Beli dari blogger terkenal merangkap admin Group Kami Suka Susun Atur kat FB. TQ sis Aty sebab buat delivery ke rumah terus. Kebetulan ke Nilai 3 katanya. TQ sangat sis, bangga iolls. Wah gitu.. Tapi tembamnya lah hai pipi ko ni takleh ke sorok ketembamam tuh yer. Alahai mak kiah ooi. *tetibe



Meh ler kita tengok hasil dekorasi super simple dari ummi abah untuk si teruna sorang ni la hai. Huhu~ Bilik Afham sangat kecik, developer ni kot ye pon buatlah bilik besor seket. 



Combination semua gambor dari segala sudut.



Pandangan menghadap tingkap. Tetibe nampak luat bilik ni.. Langsir dari Nilai 3. Saje pilih corak jalur sebab bilik ni patut nak cat tone kaler tu, tapi cam tak jadi. Tu yang langsir kite kasi jalur maa..







Dari pintu masuk..





Pandangan dari tepi tingkap.. Penyangkut tu wat gantung towel dan beg school Afham. Sticker tinggi tu IKEA mariii...



Haha tetibe menyelit gambo yg dipertaruhkan masa contest susun atur wardorbe bulan lepas. Huhu camni la cara cplud susun atur dalam wardrobe Afham. Simple ajer.

Suka la lemari ni sis Aty! Afham pon suke sangat. Tapi cplud tampal ABC sticker senang cabut ni. Biar time nak ambik baju tu boleh belajar sekali kekdahnya. Alif Ba Ta poster tu kasi masuk dalam frame ikea. Idea pon dari sis Aty! Thanx sgt.

Beginilah simple nya dekorasi ni. Afham suka. Nanti besor sket kite adjust kot lain pulak na. Saaayang Afham :)

TQ sudi singgah jenguk sini. Wasalam :)

14 comments:

Fizah said...

wahhh kak aty dah beli wardrobe baru utk qaleef la ye? hihik..itu pulak yg dikomennya...;p

cantik mira susunatur bilik afham. rasa agak luas bilik ni. bilik anak2 sy lg kecik. hihi. ;)

Aty_Fared said...

eh eh..ada gambar kitew...hahaha...tumpang glemer kat blog orang...:) cantik ar kombinasi kaler..dulu2 pernah rasa nak buat kaler macam ni kat bilik qaleef.. part paling2 menarik perhatian adalah tv flat ituuuuu..!!!! besh nyaaaaaaa afham....

cplud miera said...

@aty: huhuhu..harusla ada gambar aty kan. huhu. tv flat tu yer, beli time sale. kalau x mmg tak la. igt nk yg second, tapi abahnya ckp beli yg baru la. tv ni jugak utk ummi abah menonton kt ruang atas. huhu. sambil neman afham kt biliknya gitu. umah kitrg xder family hall pon. mmg sgt sempit kt ruang atas. huhuhu

cplud miera said...

@fizah: huhuhu.. qaleef nanti wardrobe build in la fizah.. huhu. yeke fizah. fizah punye deco pon lg cantek

Ilyani said...

biru mataku...hehe...cantik bilik afham... :)

cplud miera said...

@ilyani: laki kan. harusla biru. huhuhu

Hana Soffelia said...

Suka la kaler hijau ni. sejuk je tgknya. bilik anak plg rasa mcm mls nak kemas, bukan apa, kemas berjam2 tp sepah balik x sampai 5 minit. Anak daraku dengki nau tau tgk mak dia duk saje kat umah. lepas kemas je, hbs dia sepahkan. tsk.

cplud miera said...

@hana: huhu tq. tula psl. sat je kemas ni, tup2 dh sepah balik. huhu

Didie Kamila said...

best la afham ada bilik yg sngt best..canggih betul siap ada tv flat..:)

cplud miera said...

@didie: huhu tq aunty. xder canggih mana pon. huhu

skuterlady said...

alahai...kemas...simple........
cun..!!!

cplud miera said...

@skuterlady: tq sis. simple ajer ni :)

yat yara said...

Salam sis,
Boleh tau wardrobe tu beli kat IKEA ke?

Thanks.

cplud miera said...

wsalam sis, wardrobe ni ade jual kt jusco. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena