Tuesday, August 24, 2010

Beriani @ Restoran Negeri


Salam pg Selasa n selamat berpuasa semua, pejam celik pejam celik tup tup dh masuk hari ke14 umat Islam menymbut ibadah puasa. So, xnk bercerita pnjg, pg ni sy nk citer juadah berbuka kami pd 11hb Ramadhan yg lalu. Kami berbuka kt Restoran Negeri, Negeri Sembilan bersebelahan dengan Terminal 1 Seremban. Sgt rmai org berbuka kt cni, sumenye berbuka bersama family dorg. Kami tempah meja n order seawal kul5 ptg,bkn pe lewat2 sgt,penuh lak nnt. After tempah tu,kami g jln2 ke KM Plaza tmpat org shopping bju raya, berpatutan gak hrga kt sane, sy pon beli sehelai untuk ayah. ;) Oh yer,menu special kt cni, beriani gam. Selalunya klu bukan bulan puase, dlm kul3 ptg dh abes beriani ni, sgt mendpt sambutan(Mr A palg suke beriani gam ni.hee). Okla,jom layan pics mknan berbuka kami pd 11hb Ramadhan yg lepas.

Inila beriani gam yg sy ckp tuh, kt dlm nasi ni de ayam yg diperap dgn rempah dan dimasak bersama nasi. Boleh dirasa kelembutan aym tuh ;)

Ni ayam dlm beriani gam yg telah dikeluarkan dan diasingkan ke pinggan len

Sy lak mkn beriani daging, beriani gam n beriani biasa laen rsnya. Tak sah beriani tanpa papadom kn. hehe

Ni acar timun yg dimakan bersama beriani

Nie kari daging utk sy ;)

2 comments:

Cik Aada said...

mira jgan tayang jer lauk pauk tuuu...cpat la wat mai cni...den teliur nengoknyer...:0

cplud miera said...

huhu..ni kdai punye la..ada duk mne skrg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena