Saturday, July 23, 2011

Selamat 6 Tahun...

Salam to all,

Alhamdulillah bersyukur sgt sebab dipinjamkan nafas utk ku menghirup udara segar lagi hari ni. Today merupakan hari yg sgt bersejarah dalam idup cplud dan En Tunang sbb hari ni bermulanya kami menyulam kasih bersama. Seketika teringat detik 6 tahun yg lepas, pada tarikh yg sama kami jumpe kt Stesen Bas Pudu, time tu 1st time cplud nek bas ke KL dari Melaka umah makcik. Mase tu baru 1st yr kt Uni dan 1st time cplud pegi KL, dhla sensorang lak tuh.

Masih segar di ingatan, sms pertama darinya...

"Hai. saya azuan..."


Mase tu dup dap dup dap mmg sgt x disangka sebab org yg disukai dalam diam tetiba sms. Cplud x reply pon sms tu time tuh sbb xtau nk ckp pe. Mmg yg memulakan langkah is me... 1st year dulu, after orientasi kot xsilap, besela bdk2 laki ngn geng die, pempuan ngn geng pempuan. Di kala kitrg nk gi makan tu mmg penah terserempak gk la, tetibe pandangan mata tertarik pada laki yg berbaju Melayu purple, pkai suar slack, berkaca mata. 2, 3 kali gk usha2, hahah~ x malu betol la. Bukan niat nk poyo bercerite tp juz nk mengenang kembali saat pertemuan kami dulu. Nanti anak2 tnye, boleh refer blog jer,hihi~

Okey berbalik pada topik, cplud asyik tgk en tunang asyik gayut kt tepon, dlm hati terpikir, dah awek kot mamat nih. Takpela, sekadar suke dalam diam jerla. 1 hari, cplud sms my classmate, name glemer die kt FB adalah Atok Malaya. Sms die tnye sape name kawan ko tu?? Pkai bju melayu purple dan berkaca mata.

Atok Malaya: "Owh, tu budak kelas aku, Namenya Azuan, budak skolah aku tuh, SMAPL.."

cplud: "Ooooo.. Kem salam jerla yer..."

Atok Malaya: ''Ok.."

Aduh, budak smap labu ghupernya. Kite ni sekolah agama bese jer, xderla sepandai die kan. Tapi ade hati nk suke kt die.. So, lepas saat tu dh syp dh. Takder dah nk sms ke mintak no fon ker. Biar jela. Selang 1week kot, en tunang sms cm di atas tuh.

Itulah kisahnya.. Sekarang Alhamdulillah dah selamat menjadi tuangannya pada 3 Jun 2011 yg lepas. Semoga hubungan kami kekal ke akhir hayat, amiin. Bersyukur sgt dikurniakan insan sebaiknya, selalu ade di saat sush dan senang. Teringt lg mase cplud eksiden moto, sket jer pon, tp dari Shah Alam trus dtg after maghrib nk tgk condition cplud. Mase tu sgt terharu ;') Okey la smpai cini dulu..

Selamat berhujung minggu to all readers. Enjoy ur weekend ya! Cplud kene ciapkan koje kt opis ni haa, xboleh nk rehat lg. Bye, Salam ;)

Credit to en tunang atas pic cumel nih ;)

6 comments:

syErAh said...

amboi kak mi...hehehe

camtu rupenye ye....XD

cplud miera said...

@syerah: hihi~ cmtu la long..

akalili said...

feewit...smga selamat sumenye..xlame dh nk jd bini org..:-)

cplud miera said...

thanx fiza ;) u too,xlame lagi jd bini org

Anonymous said...

comel betul gambar tu

~ooaea

cplud miera said...

@anon: thanx ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena