Sunday, January 15, 2012

Wedd DIY #3: Sweets For Kids

Salam to all readers,

Cplud masih dalam mood wedding preps nih. Uhhuhu~ Kali ni sesi DIY ringkas jer. Rase takde la DIY sgt kot. huhu~ Juz wanna share to other B2B sekalian yg sedang tercari2 cara nk packaging sweets or foods secara ringkas tp cute. hehe. Tapi cplud nk habaq awai2 yg cara ni agak memerlukan kerajinan yg tersgt tinggi. uhuhuh~ Walaupon penat jugak, tp puas hati la. And cplud nk ucap berbyk time kasih sebab sentiasa dibantu oleh kengkawan yg sentiasa menyokong usaha cplud nih. TQ along dan ain sebab tolong akk yer ;)

Ni antara peralatan yg cplud guna. Murah dan menjimatkan right?? ;)

1- Pembalut kertas (cari yg cute2 baru comei sket nnt)
2- Stapler
3- Gunting
4- Pembaris
5- Pen (untuk tanda kan lebar kertas)
6- Plastik


First sekali, guntingkan pembalut kertas tu seperti saiz cm cplud buat nih. Size ni kene sama cm lebar plastik tula tau...

Kemudian, lipat2 cm pic kt atas nih.. Nampak cm cute jer kan?? hahah

Pastu masukkan sweets dlm plastik, korang stapler je 2 kali cm cplud uat tuh. Okey siap. Nampak la ke'cute'an sweets ni kan. Kids pon suker ;)

Last sekali, masukkan dalam kotak. Alhamdulillah done for 500pcs. Pasni bolehla diteruskan untuk sesi DIY yg laen pulak. Okey, selamat mencuba yer... ;)

6 comments:

Cik Azizah said...

jijah culik idea ni tau yang..maceh..sweet sgt2..simple jer..

cplud miera said...

@jijah: orait. no probs. cplud share kt cni tuk dikongsi :)

Qaseh Byezuera said...

sy pun ase nk mnculik idea ni ek...sgt simple jugak

cplud miera said...

@qaseh: huhu.. sila2.. :)

QasehnyaRania said...

nak culik juga la ..tenq :D

cplud miera said...

@qasehrania: sila2.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena