Tuesday, July 19, 2011

OMG!! Tiket bas balik raya udah kehabisan!!


Salam to all readers,

Semalam Jadual Cuti Raya dah diedarkan kt my opis. Lepas tu, cplud pon survey Transnasional Ticket Online tuk tarikh yg plan nk ambik cuti. Sekali kuar 'no record found!'. Kalau korang nk tau, tu maksudnya ticket dah abes dijual tuk tarikh2 yg cplud plan nk blik tuh. Aduyaaaaai ;(

My mum tak kasi balik ngn kete, tkut pape jadi kt anak kesayangan die nih, maklumla nk blik sorg, drive pon kurang mahir lg. Solution lain adalah numpang makcik kt Muadzam. Tapi den x tau bile dorang cuti. Sekolah dorg pon x kuar jadual cuti raya lagik.

Actually, my frend ckp tiket raya dh jual last week lg, tp cplud cm x caye. Yerla, cam awal lg kot, nisfu Sya'aban pon blom lg time tuh. Rupenya betul bagai yg dikata ;( Besenya bas Seremban ke Ganu ni hanya sebuah jer, dan akan kuar lg pertghan Ramadhan tuk tambahan punyer. Tapi x pasti la ade ke x, tkut x sempat lagik. Nak nek bas dari KL cm malas sebab nk kene bersesakan ngn ramai org. Waaaaaaaaa ;( Berharap sgt yg makcik punyer cuti raya sama, so that leh tumpang dorang. Amiiiin ;)

Tapi kalau x silap, banyak lg bas lain, kene try survey la. Besenya bas lain akan kuarkan tiket awal Ramadhan. Papepon berdoa jer agar ade lg tiket balik raya utk ku dan dipermudahkan balik raya tahun ni, amiin ;)

8 comments:

anymz said...

biar betul tiket bas dah habis..cepatnyaaaaa..
takpe nanti pertengahan ramadhan ada lah nanti tu..

Terima kaseh atas doa miera utk adik akak tu ya..Allah swt je yg dapat membalasnya.

cplud miera said...

@anymz: tula kak. cepat btul abes, hrp2 ade lah lg tiket tu nnt. Semoga adik akk sembuh dan kembali chat, amiin

syErAh said...

kak mi cuti raye biler??

cplud miera said...

@SYERAH: ALONG TNYE LA ABAH BILE CUTI.. KAKMI NK TUMPANG. KAKMI NK APPLY 29SEPT DAN 2OGOS. ALONG DAFTAR 7HB, KAKMI KNE ADE KT USIM 5HB TUH. NK SETUP PENDAFTARAN PELAJAR

kak ijan said...

Biar betikkk... dah habis tiket? pose pun belum ni... hmmmm.... siannye :(

cplud miera said...

@kak ijan: btul kak.. transnasional mmg tiap thun abes awal klu nk ry ni. sy kne try pi cari tiket bas laen ler nmpknye. huhu~

hani syahida said...

awlnya hbs...sy baru nk g tengok tiket japg. alamtnya mmg takde la T_T

cplud miera said...

@hani: tiket trans mmg cepat abes. hani try nek bs laen. hani nk balik mane?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena