Tuesday, July 5, 2011

My Home......

Salam & Morning to all,

Alhamdulillah.. Ahad lepas 3 Julai 2011, cplud dah dapat umah sewa. Pada mulanya tak terpikir dan terbayang langsung akan dapat umah secepat ni. Memangla cplud dah survey dari awal thun, tapi tak dapat2 jugak dan ade yg hampir dapat dan lastly melepas. ;(

Memang rezki cplud dapat umah sewa melalui FB. Rupenya fb byk membantu, huhu~ Dulu mase dapat umah sewa yg flet tu after bertanyakan kt member melalui fb. Rumah sewa baru ni jugak sebab terbaca komen member kt fb pasal tuan umah nk cr penyewa. Alhamdulillah, dipermudahkan urusanku. Semoga urusan perkahwinan pon dipermudahkan, Amiin ;)

Sukanya mmg xley nak bayangkan dapat umh sendiri wlaupon sewa. Kalau dulu sewa umah fully furnished, masuk juz cuci kaki & sume tersedia. Now, kne start dari awal. Semalam baru beli sedikit brg dapur. Keperluan penting adalah kt part dapur, sbb tu yg akan jimatkan duit poket akan datang. Alhamdulillah kwn2 ade membantu jugak. Thanx sume expecially my housemates ;)

Nanti dah pindah umah betul2, cplud akan citer lg. Okeyla, sambung keje dulu. Salam

10 comments:

AYuNG said...

hai cplud....

still keja kat usim ker? duk pindah mana skang?

cplud miera said...

hai ayung.. Yup, stil keja kt usim. Piandah area nilai jugak tapi umah yg de tanah la bukan kt flet. Nanti kawen trus duk umah nih jer. Ayung pon duk negori kan? Area Seremban ek?

AYuNG said...

ooo...gituuu..

hehe, ayung keja jer kt sban, tp duk area beranang sana...

bila langsung? ayung nengok dah pic cplud tunang dulu..hehe:) comeyy

cplud miera said...

huhu~ thanx ayung. InsyaAllah next year. Ayung pulak bile?? huhu~

AYuNG said...

hehe...belom ketemu jodoh lagi...
ada jodoh nanti, insyaAllah..:)

cplud miera said...

Takper. Masih muda lg. Cplud doakan moga ayung ketemu jodoh yg baik, jujur dan yg penting ade pegangan agama. amiin

Mrs.aisheiteru said...

berkat kesabaran. si;a wat housewarming. aku dtg makan.

cplud miera said...

huhu~ InsyaAllah mama merah. Ade bajet lebih aku wat la ;)

cek chun said...

dah nak kawen yer. aminnnnnn
ni akak letak link pun tak jadi ler.. gena ehh?

cplud miera said...

@cek chun: akk, letak link nih
http://pludcorner.blogspot.com/feeds/posts/default

thun depan kawen kak.huhu~ doakan dipermudahkan urusan kami ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena