Friday, June 7, 2013

Puri Pisang

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers,

Alhamdulillah dapat jugak sediakan yang terbaik untuk my dear Afham. 1st puri untuk Afham, cplud buat puri pisang. Tak rebus pon pisang. Terus lenyek je guna 4  in 1 Food Processor Set. Just guna Grinder function sekali dengan alu lesung kayu tu. Dah lenyek tu kasi betul2 soft teksturnya baru suap kat baby.


Pisang yang dah dilenyek...


Sibuk Afham nak tarik mangkuk tu ummi nak suap makanan kat die. Aissh...


Reaksi Afham dengan puri pisang. Hahahaha. Mula2 dia rasa wat muka pelik dah. Pastu cplud suap lagi, muka cam tak ley terima. Tapi bagi jugak. Sampai Afham buat gaya nak muntah (cam ummi time makan ubat mengandung dulu gayanya), cplud benti suap. Pastu kasi air zamzam sket dan terus direct feeding jer. Mungkin nak kene campor dalam Growell or bubur ni. Baru bole terima. Huhu...

Pasni kene makan banyak2 agar membesar dengan sihat dan sempurna yer sayang ummi.. Ummi abah sayang Afham sangat!

TQ sudi singgah baca sini. Wasalam :)

2 comments:

Mrs.aisheiteru said...

eh. umminyer dh rasa dulu ke b4 bg afham. try la campur dgn susu badan ckit bg berair. Insyallah lebih mudah utk hadam

cplud miera said...

@faeza: dh rs. hehe sedap ajer. ade org lenyek pisang jer. tu yg aku try. tp salah pisang kot. patut pisang emas. tp xjmpe pulak. pisang aku bg tu rupenya xsesuai sbb msm sket utk bby. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena