Monday, February 24, 2014

hsh: Dapurku Syurgaku...

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assalam dear readers & followers,

Agak jarang bersiaran sekarang ni. Tapi bw tetiap hari tau. Nak baca update terbaru rakan2 blogger semua. Okehla, patutnya dah lama ada sambungan dapur cplud ni kan. Tapi baru sekarang nak citer. Dapur biasa2 saja Alhamdulillah bersyukur. Ada sedikit rezki kurniaan Yang Maha Esa kite gunakan untuk sesuatu yang penting jugak ye. 

Cplud nak berkongsi dapur kami yang pada asalnya memang agak teruk keadaannya terutama part cornice yang tercabut dan sinki yang tersumbat semua. Dengan sedikit bajet yang ada, kami gunakan sebaeknya utk merancang itu ini demi untuk mencantekkan disamping mendapat keselesaan kami sekeluarga. 



Pic pertama ni keadaan sebelum dan selepas dapur kami. Pic sebelum tu hubby snap masa 1st time lawatan ke bakal rumah kami. Masa ni agak berkecah penyewa lama umah owner masih dalam proses untuk pindah ke rumah lain. Kalau perasan, dapur asal tu dah ada table top. Asalnya kami nak pakai ape yang ada je. Tapi memandangkan keadaan table top tak sama tinggi, especially tempat masak tu, kami pikir2 nk robohkan dan buat baru je. Build in cabinet jer. Tempat yg de peti ais kecik pic sebelum diubahsuai tu kami jadikan ruang makan sekarang. Tapi konsep dan idea yg sesuai masih belum dapat lagi. Jadinya cplud tak share ruang makan kami dulu. Nanti bila dah settle puas hati sume baru akan dikongsikan, InsyaAllah...



Pandangan dari tepi dapur...



Pandangan dari ruang makan...

Alhamdulillah bersyukur dengan pinjaman sementara ini. Paling banyak pelaburan pada kitchen ni sebenarnya. Moga dapat memberikan yg terbaek buat keluargaku.. 

Sekian, TQ sudi singgah baca sini. Wasalam :)

21 comments:

Fizah said...

sangat-sangat-sangat CANTIK! warna hijau cat dinding tu berseri sgt..bacsplash kecik2 tu comel..table top warna hitam nampak elegan..tambah pulak island kat tgh tu utk lebih ruang kerja...perfecto! beza sgt dgn keadaan sblm..ala2 eric leong sudah ni..hehe terbaeekk =)

ain.ya.nun. said...

Wow, terus transform jadi kemain cantik.

cplud miera said...

@fizah: tq fizah.. idea ni pon bersama suami jugak. kaler hijau tu mmg idea asal suami. gabungan idea kami jugak. yg backspalsh kecik2 tu tile 1x1kaki. banyak dpt idea dari magazine jugak sebenarnya :) fizah punye dapur lagi cun & kemas. :)

cplud miera said...

@ain: huhu.. Alhamdulillah.. :)

puan.mila said...

lawa la umahh mira..ada island sweet sgt..jd warga nogori nnti, hehe

joijoi80 said...

comelnya dapur... huhu belum lagi dpt merealisasikan dapur impian.. xder bajet lg..hehhehe

cplud miera said...

@jojo: tq jojo. takpe jojo. ni pon Alhamdulillah ade bajet sjet. tak pe dapur cmne pon asalkan kemas dh terbaek dh :)

cplud miera said...

@mila: tq mila. Alhamdulillah pinjaman je ni mila :)

azizah :) said...

cantik la yunk! bestnya da rumah sendiri kan,.. boleh deko2..

cplud miera said...

@azizah: tq jijah. :)

cplud miera said...
This comment has been removed by the author.
IdaShazana said...

besarnya dapur. mesti bersemangat nak masak

Cik Aada said...

green is always nice!!cantikk...terus dtg mood nk masak ari2...:D

cplud miera said...

@ada: hehe tq ada. :)

Ninie said...

Terbaik lah!!! jeles tgk...suka sgt. Kaler yg menenangkan. Ni jangan dapur dah lawa jadi sayang nk memasak plak! hehehe...salam kenal.
http://thebeautyofsplendid.blogspot.com/

cplud miera said...

@nini: salam kenal nini. hehe xder nak sayangnya nini. ngn ank tecit pon ikut sekali masak kt dapur ni haaa. heheh.

cplud miera said...

@ida: hehe tq ida. mmg bersemangat nk masak. :)

amira anas said...

Cantiknya.. berseri2 dapur.. bersemangat jugak nak masak kan?

Salam kenal..
ceritaibuanas.blogspot.com

cplud miera said...

@amira: tq ibu anas sudi jenguk blog yg xseberapa ni. Alhamdulillah semangat nak masak :)

bintang_zue said...

cantiknya kitchen...

cplud miera said...

@zue: hehe. tq sis. alhamdulillah ade bajet sket.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena