Sunday, August 15, 2010

Mee Goreng Senang

Mee Goreng Senang ~enak dimakan bersama keropok~

Name pon org bujang, so menu pon simple jela.
Sangat mudah,senang dan menjimatkan masa.
Wat sebelom puase lagi mee goreng ni after tgk citer cartoon
'Cloudy Meatballs' sbb tertarik ngn spagetti yg jatuh dr awan..huhu~
Aku ni klu tgk game masak or citer cartoon makanan pon leh kecur..huhu~ sgt dasat ;)

Bahan2:
- Sebungkus mee kuning ~~pilih yg de tanda halal sbb skrg ni isu halal penting (ade gk yg saje ltk logo halal xdiiktiraf JAKIM)
- 4 ulas bwg merah } dikisar
- 3 ulas bwg putih} dikisar
- beberapa tangkai cili kering (suke pedas ltk byk pon xper) } dikisar
-
Ayam dihiris nipis
-
Tomato dipotong kecik
- Sos cili
- Sayur dipotong kecik
- Minyak utk m'goreng
- Garam sbg perasa


Cara2:
- Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sehingga wangi. Then masukkan ayam dan biarkan seketika sampai naek minyak.
- Kemudian masukkan sedikit air, sos cili dan letakkan garam secubit sebagai perasa.
- Bolehla dimasukkan mee dan sayur. Kacau rata
- Akhir sekali, masukkan tomato dan kacau bg sebati. Sedia utk dihidang ;)





3 comments:

CIKGU ZAM said...

salam,
Takpe, bagus la rerajin memasak mase mebujang, semoga semakin tersangat rerajinnn dan bertambah-tambah rajin selepas meninggalkan zaman membujang, InsyaAllah.

kak ijan said...

Salam Miera,
Kak Ijan datang melawat ni.. nak makan tak boleh le sebab pose. hehe... bestnye dah ada blog. kak ijan add miera jugak ye :)

cplud miera said...

wsalam
Thanx cikgu zam, insyaAllah amiin
K.ijan, thanx sudi lawat blog sy..sy pon add akk jugak kt blog list..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena