Tuesday, October 26, 2010

Nasi Goreng Sosej

Assalamualaikum..
Bertemu lagi kite dlm rancangan memasak bersama cplud..kui kui kui..Saje nk melepaskan tension dgn berblogging nih ;) Anyway cplud dh masak nasi ni lame dh, tp tak berkesempatan nk update blog sbb sgt bizi belakangan nih. Nasi goreng ni sgt simple tuk org bujang cm sy ni. Simple la sgt2, huhu~ Nak tgk menu2 nya? Jom kite ke dapur ;)

:: Resepi Nasi Goreng Sosej ::

Bahan2:
-1/2 labu bwg besar dimayang
-2 ulas bwg putih diketuk
-2 batg sosej dipotong nipis
-1/2 kiub pati ayam
-5 biji cili padi (ikut citarasa) dipotong cm cplud wat tu
-1 biji telur
-Sedikit myk tuk menggoreng
-Garam secukup rasa
-Nasi secukupnya


Ni bhn2 yg cplud sediakan tuk masak menu nih

Cara2:
-Panaskan minyak, tumis bwg putih, diikuti bwg besar dan cili padi. Biarkan seketika kemudian masukkan sosej yg telah dihiris td.
-Kacau2 sekejap hingga masak, then pecahkan telur ke dlm kuali. Biar jer.
-Sambil tu masukkan nasi, kiub ayam dan garam.
-Kacau sebati. Hidangkan ketika panas bersama keropok ikan ;)

Nasi goreng sesej cplud

Sekian tuk kali nih. Jgn lupe mencuba resepi mudah dan ringkas ni yer ;)

2 comments:

AdiaLuze said...

Simple dan sedap..Mlm ni br je buat...Tp, dh improvise skit la :)

cplud miera said...

@adialuze: huhu~ mmg simple & mudah. Thanx sudi mencuba resepi ringkas nih ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena