Wednesday, November 10, 2010

Hoho! Maggi Mood

Assalamualaikum..
Hoho! Now is time for maggi..Macamla xder makanan len kan? kan? Huhu~ Cplud mkn maggi ni smlm, tetibe rs nk makan, terus pi masak. Bkan perut lapar sgt pon, cumenye sgt teringin nk mkn maggi tanpa kuah cmnih. Kome nk try? Jom ke dapur..Aduyaai, maggi pon nk share resepi ker? Ilek la brader, sharing is caring. Dah melepak kt cni, layan jela menu ringkas mknan segera nih yer ;)

:: Maggi Kering Berasap ::

Bahan2:
-1/2 labu bwg besar dimayang
-Perencah kari
-Sedikit air (jgn byk sgt)
-1 biji telur
-Sedikit sayur..~cplud gune kobis bunga + tomato
-Sedikit minyk tuk menumis

Cara2:
1) Tumis bwg besar, agak2 dh msk tu, masukkan perencah kari. Sebatikan dgn bwg besaq td.
2) Kemudian masukkan sedikit air. Masukkan maggi dan bila dh mendidih tu pecahkan telur atas maggi tuh.
3) Masukkan kubis bunga dulu, kacau sket, then agk2 nk masak tu baru masukkan tomato.
4) Segera dihidangkan tgh panas2 tuh ;)

Sekian kelas memasak tuk kali nih yer. Selamat mencuba ;)

4 comments:

MyZone~theUn4given said...

tiba2 rase lapar nih..maggi2..meh la sini..perut bunyi da ni..

cplud miera said...

huhu~ cepat dtg whai maggi ;)

Encik Gorilla said...

hoho... megi.. klo aku tido lewat ke... tgk bola ke... megi le jwbnya....

cplud miera said...

btol tu en gorilla..sedapnye megi..aduyaai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena