Wednesday, November 10, 2010

Nasi Ayam Kg Jijan

Assalamualaikum readers sekalian.
Kali nih cplud nk share 1 tempat makan ni yg sgt sedap. Terletak kt Kg Jijan, daerah Sepang. Besenye waktu lunch hour weekdays mmg rmai sgt org dtg mkn. Rehat kn 1 hour jer, tp oleh kerana keenakan kedai mkn ni, sanggup kami dtg dari Nilai utk mkn kt cni. Actually cplud xtau pe name sebenar restoran ni, tp opismate duk ckp Restoran Kg Jijan, so kitrg pon sebut restoran kg Jijan la. Huhu~ Klu nak tau kt mane restoran ni, kedai tu kaler pink & klu korang tgk dari jauh nampak byk sgt kete tepi jln kedai nih. Kat cni xsume makanan ade, tp ade kelainan la dari restoran laen sbbnye kt cni makanan special die Nasi Ayam, Nasi putih set ngn Asam Pedas, Bubur Ayam, Mee Kari dan air special kt cni adela Air Epal sam boi.

Ni air epal asam boi yg special kt restoran nih.

Okeh, ni nasi ayam yg sy mkn. Sedap ;) Nnt klu korg dtg sepang, carila kedai ni & rasai kenikmatan mknan kt cni ;) Sekian, adioss

8 comments:

Encik Gorilla said...

sanggup gak pegi Sepang ye.... dah kira luar negeri tu... huhu...

cplud miera said...

huhu~ tp berbaloi bro. mknan kt cni sedap beb ;)

example010 said...

kelakarnye name kampung tu..

cplud miera said...

@example: kelakar kan..hehe..cplud mule dgr pon tergelak. nnt ajkla member g mkn citu. xpon kite g mkn same nnt. i bw u yer ;)

mysoul said...

nk ikut jugak mira. kat mana kedai dia. cm best je.

cplud miera said...

hg xpenah pegi ke sol? pnh dgr x nme kg jijan? nnt tnye tunang hg, msti die tau. femes tuk staf usim kedai nih

zawani said...

akak plud... nasi ayam die mmg sdap..tak tipu..mee kari die pun sedap.. hee =)

cplud miera said...

@zawani: hehe.. tula. mmg sedap makanan kt jijan nih. tp menu die x byk sgt la.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena