Thursday, September 25, 2014

hsh: Ruang Makan 'Picnic Style'

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assalam dear readers & followers,

Lama sangat cari konsep ruang makan untuk ruang yang sempit ni. Tak tau nak deco camana sebabnyer ruang ni terlindung dari ruang tamu dan yang kurang best sket sebelah toilet. Asalnya ruang ni adalah dapur rumah sebelum extend ruang dapur. Masa beli rumah ni pon owner asal dah siap2 extend ruang dapur dan tambah 1 bilik tetamu. Makanya tanpa berbekalkan kekreatifan ni kami cuba nak jadikan ruang ni nampak santai, harmoni dan mendamaikan. 

Jom intai ~

Snap waktu malam guna kamera fon je maka hasilnya pon biasa2 aja lah. Ni pandangan dari ruang tamu... Wallpaper pon kami pilih mural gambar tasik dan pepohon nan hijau. Nature theme la kenkonon. Hasilnya kami sangat suke :)


Pandangan dari arah dapur. Nampak tak pintu toilet tu. huhu~ Nampak ruang tamu yang dah malap tu. Menandakan bukannya snap pic awal malam. Haha~


Pandangan dari atas. Naek stool tau. Gigih mak yong snap pic atas stool semata2 nak dapatkan view dari atas. 


Pandangan penuh ruang makan sempit. 


Pandangan penuh tapi tutup lampu ruang makan. 


Inilah ruang makan kami. Simple jer. Frame cermin tu asben cat sendiri. Ruang kami makan2 sambil bercerita bergosip bagai. Haha~ Kami gabungkan bangku dan kerusi. Dan memilih kaler putih sebab dinding pon dah kaler grey. 


Sekian sharing ruang makan simple. Tengok ruang makan orang lain so exclusive. Bersyukur

dengan rezeki yang dikurniakan. Alhamdulillah. TQ sudi singgah baca sini. Wasalam :)

12 comments:

Aty_Fared said...

cantik nyaaaa..!!! suka macam ni.... memang nampak santai sangat..

Fizah said...

aduhaiii....bestnyaaa klu dpt makan sambil menikmati pemandangan camniii.....gud idea dear...!! :)

cplud miera said...

@aty: huhu memang sgt santai kak. tq. susu stoberi ade dpt x?

cplud miera said...

@fizah: huhu. rs cm tengah picnic je kekadang tu sis :)

ain.ya.nun. said...

Kenapa lawa nau Miera? Haishhh.

Nanti jemput akak datang makan ye. Haha.

cplud miera said...

@ain: haha kak ain ni simple2 jek. mai la kak dtg umah kami ni. leh gosip2 temptation.hooho

Hana Soffelia said...

cantiknya wallpaper tu. suka sgt, feeling makan nyamannyaa. tq share. mcm nak kena pi cari jugak ni.

cplud miera said...

@hana: tq hana. bole cuba apply gk hana.

Elya Roza said...

lawa....seriously mood nak makan tu sentiasa ada!! hahah

cplud miera said...

@elya: hihi tula sis. asyik melantak jo koje den. haha

NabilaHasyim said...

Cermin tu, cermin IKEA yg dcantum2 ke?

Igt td pemandangan betul, nmpk mcm villa la buat ruang makan mcm ni.

Terbaek, hehe.

cplud miera said...

@nabila: aah sis cermin ikea yg dicantum2. tq sis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena