Saturday, January 15, 2011

Pantai Pengkalan Balak @ Melaka


Assalamualaikum & morning to all readers,

Cuaca pg nih cm agk mendung, kul7 pon still gelap lg. Hurrrm, semalam ujan. Skrg ni musim ujan jer, ujan rahmat..Alhamdulillah basah gak bumi Nilai yg agk kering kontang nih. Actually kali nk citer pasal aktiviti last weekend. Jenjalan ngn MrA kt Pantai Pengkalan Balak, Melaka. Ni 1st time dgr name pantai ni, pemandangan canteek sgt. Tapi kitrg sampai dah petang sgt sbb before that ke Seremban dulu ade urusan sket. Actually pantai ni terletak kt daerah Alor Gajah, tempat membesarnya MrA. So, die mmg tau sgt selok belok jln cni, bak kate org, pemandu pelancong la gitu. Heheh~

Dah sampai tu, kitrg berposing2 sket tepi pantai. Ramai je family dtg, almaklumla, hujung minggu ;) Dari Seremban ke Melaka xjauh sgt, xsampai 1hour pon. Sampai jer sane, g solat dulu. Then baru gerak gi pantai tuh. ;)

Langkah2 menyusuri pantai nan indah.....


Abes bergambar, kitrg gi singgah makan dulu kt Medan Selera Pengkalan Balak. Area pantai ni la, best jugak makan kt citu. Tapi memandangkan time ni tgh bulan, so masing2 poket xbape nk penuh, so kitrg mkn bese2 jer.Hehe~ Jom tgk kitrg mkn pe ;)

Ramai org mkn kt cni. After solat, kitrg trusla g mkn cni.

Ni antara hidangan kami waktu tuh. Percaya tak, kitrg ambik 1 ekor ikan tp masak tuk 2 jenis. Huhu~ Jimat la katakan, kuikuikui~

1/2 Siakap dimasak 3 rasa

1/2 Siakap dibakar

Pencicah ikan bakar

Sotong tepung faveret MrA

Ini mmg sah kne ade. Setengah org xmkn ngn nasi, tp kami lg suke mkn lauk2 ni ngn nasi

Last menu, laici kang. 1 panas, 1 sejuk

Before balik, sempat bergambar kt perahu nelayan tepi pantai tuh ;) After solat Isyak kitrg trus gerak, dlm kul9 gk bru gerak. Alhamdulillah kul10 sampai Nilai ;) Sekian dulu tuk tatapan readers sume. Enjoy blogwalking here k ;)


6 comments:

syErAh said...

hahaha.
datig kat melaka...
patut ar xajak along....huk3
xpe2....next time turn along lak!
hehehe

cplud miera said...

mula2 mmg xplan pon long. nnt next time k.mi ajk insyaAllah

AYuNG said...

wahhh...makan berdua jer ker? harga cmna? okeh??

cplud miera said...

@ayung: yup, mkn ber2 jer. hrge dlm rm40. dpt 2 jenis masakan ikan + laici kang lg, kira ok la ;)

AYuNG said...

berpatutan..nti nak try la...hehe

cplud miera said...

bole ayung. nnt try la pi sane ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena