Saturday, November 5, 2011

Nostalgia Anok Kang...

Salam Aidiladha to all,

Anok kang?? Apekah itu?? Cplud tak tau korang di luar Terengganu namekan ape jenis permainan tu, tp kalau bagi cplud dan sume kengkawan yg seangkatan called that game as Anok Kang. Memang pelik sket bunyi nya kan? View pic di bawah utk korang tau ape yg dimaksudkan cplud...

Actually cplud snap pic ni mase tengok kazen maen. So teruja sebab igtkan permainan ni dah mati ditelan zaman. Dulu mase zaman cplud kanak2 riang, mmg addicted wif this game. Maen sampai lupe nak makan. Dulu kitrg maen mmg siap ngn props sekali ar. Abesla lego adik cplud dijadikan props maen mainan nih. Kih kih kih~ Game ni pon kanak2 pempuan je yg maen.

1 more thing, kalau u all tgk la pakaian patung kertas ni so limited kan? That is why kami dulu lukis sendiri tambahan koleksi baju patung nih. Kitrg lukis dan kalerkan. Siap wat bju kebaya, baju kurung, baju sekolah bagai. Uhuhuhu~ Dah tua2 ni, teringat lak zaman men mende nih. Terngiang2 jeritan mak panggil ajak makan ekoran kelekaan hadap mende ni. Game ni cplud sempat men sampai darjah 3 jer kot. Pastu lupakan je sibuk ngn belajar. Uhuhuhu~

Untuk resource game ni, korang leh klik SINI.

So gegurl out there, korang mesti penah maen kan? Especially yang seangkatan ngn cplud. Harap korang leh kongsikan pengalaman men benda nih dan kalalu boleh cplud nk tau gak pe name mainan ni kt tempat korang okeh ;)

10 comments:

akalili said...

fiza pon pnh main ms kecik2 dlu..
:-)

cplud miera said...

@akalili: tula psl kan fiza.. best men ni dulu2 la ;)

Abang Jonni said...

aku tak pernah... tak pernah.... kehkehkehkeh

izan mama mia said...

pernah gak main...main sampai koyak2 sebab dok rebut2 dgn anak saaudara....bestnya ingat time dulu2..hai salam kenal..:)

cplud miera said...

@izan: salam kenal jugak izan. uhuhu~ tula, game zaman dolu2. heheh

blog resepi siber said...

sudi-sudikan kongsi resepi anda di sini. http://resepisiber.blogspot.com/

cplud miera said...

@resepisiber: uhhuh..resepi sy ni ringkas2 n bese ajer. okai thanx ya for the offer ;)

suhaina laui. said...

nostalgia la mainan ni...siap pangkah kat tekok kan...takut anok kang bangun mlm2 huhuhu...miera kenduri bulan 3 erk....kaksue dalam pantang huhuhu

cplud miera said...

@KAKSUE: UHHU.. INSYAALLAH KAK. TAPI DATENYA BLOM DE LG. PAPEHAL, NNT SY JEMPUT AKK ;)

cplud miera said...

hai izan. nice to meet u too ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena