Monday, January 30, 2012

Wedd DIY #4: Deco Bantal Polisterin

Salam to all readers & B2B,

Alamak, tinggal 33hari lg to my wedding. Tapi cm byk lg tak settle persiapan. Takpela, yg penting persiapan majlis dan diri menjelang hari bahagia adalah seiring. Alhamdulillah dah siap deco bantal polisterin untuk gubahan hantaran. Actually, bantal polisterin adalah alas hantaran la. Okeyla, ni yg dah siap deco....

Pandangan dari sisi. Nampak cm senang je kan. Tapi nak tau senang ke tak, jom kite tgk bahan2 yg diperlukan dan disebalik nk siapkan deco bantal polisterin seperti kt atas nih.

Ni sebahagian alat2 dan bahan2 yg diperlukan...

+

Renda mengikut tema...

Mula2 sekali, ambik kertas yg telah dibahagikan 4 bahagian cm pic kt atas ni. Kenapa cplud gune kertas sebagai alas???

Sebabnya kalau cplud pkai kaen jer, tak menyerlah kaler maroon cm cplud nak. Korang bole cuba tanpa letak alas kertas hitam nih.

Okey, pas tampal jadi la cm pic nih yer..

Langkah kedua, ambik kaen alas tu dan potong bagi serasi ngn bantal polisterin tuh. Gam guna gam panas. Gam panas ni tahan lame sket. Lekatkan ngn kaen bg cantek dan rata serta rapi...

Okey done! Baru 50% jer nih ;)

Ni bg 7 bantal hantaran. Bagi 1st timer cm cplud ni nk guna gam panas tu, lame gakla amek mase siapkan 7 bantal ni.

Langkah ketiga, tampalkan renda yg bersesuaian cm cplud buat tuh.

Alhamdulillah siap.. :) Walaupon penat, tp bersyukur dan lega tgk hasilnya. Pasni cplud akan teruskan ngn DIY yang laen pulak ;) Selamat mencuba dan wasalam...

6 comments:

Cik Azizah said...

wah kreatif! cantik lah..hehe

cplud miera said...

@CIKAZIZAH: HEHE~ TQ ZIZAH. SAVE COST CMNI LA. HEHE ;)

ayeen luvlie said...

Cplud...nak tiruuuu? =)

cplud miera said...

@ayeen: sila2. sy share utk dikongsi bersama semua. ;)

Anne Ibrahim said...

Awak..glue gun tu ade jenis yg specific ke?..saya try gune..die makan polisterin la..ke mmg gitu?..

cplud miera said...

@anne: sis anne jgn letak byk sgt glue tu. sket je pastu trus lekatkan kt kain or kertas tu. nnt akan lekat. insyaAllah xkan makan polisterin tuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena