Tuesday, July 24, 2012

BabyCenter

Bismillahirahmanirahim,

As salam to dear readers & followers,

Alhamdulillah arini dah masuk 4hb Ramadhan 1433 Hijrah. Bersyukur dengan nikmat yang dikurniakan sepanjang menjalani ibadah di bulan mulia ni. Kali ni cplud ingin berkongsi dengan bakal2 ibu especially yang 1st time bakal bergelar ibu macam cplud. Perkongsian yg cplud maksudkan adalah website BabyCenter.

 Korang boleh klik je image ni, cplud dah link kan ke website tersebut.

Actually banyak sangat info yang boleh diperolehi tentang pergerakan dan perjalanan sepanjang 9 bulan 10 hari ini. Special thanx to my bos sebab kongsikan website yg penuh berguna ni. 

Untuk 1st time user, korang boleh sign up dan login cam biasa. Untuk pemantauan kandungan dan mengetahui perkmbangan bayi setiap minggu, cplud sarankan agar anda masuk ke website ini. Di samping itu, terdapat jugak video berbentuk 3D tentang perkembangan dari minggu ke minggu sehinggalah kepada kelahiran dan penjagaan bayi. Bagi cplud, ianya sangat membantu. Bagi sesiapa yg ade smartphone, boleh install application ni kt phone dah setiap masa anda boleh mengetahui perkembangan bayi anda secara maya.

 Ni contoh untuk 22 minggu cplud punya. Kita boleh lihat kedudukan bayi melalui image yang ditunjukkan. 

Semoga info berguna ini dapat memberi manfaat kepada semua terutama bakal ibu. As salam...

4 comments:

Asmara said...

Selamat berpuasa Miera, semoga dikurniakan kesihatan yg baik. Alhamdulillah dan tahniah! akk dulu pun guna babycenter masa preggy anak first, dah 9 tahun dah. mmg bagus. :D

cplud miera said...

@kak as: selamat berpuasa jugak :) tula, bagus gune babycenter ni utk 1st time mum ni kan :)

azizah :) said...

wah... jijah baru tahu cplud dah preggy 22weeks..cepatnya.. tahniah dear!

selamat berpuasa...

cplud miera said...

@jijah: Alhamdulillah rezki. tq jijah. selamat berpuasa jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena