Monday, June 3, 2013

2 In 1 Rocking Baby Walker

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers,

Pejam celik pejam celik dah masuk bulan Jun dah. Secara rasminya my dear Afham pon dah 6 bulan. Alhamdulillah sekejap jer masa berlalu. :) Tak lama dah nak masuk Ramadhan. Kene praktis puasa ni, almaklumla tahun lepas tak tinggal pose. ecececece :)

Walker!!!

Bila google je keyword walker, macam2 negative thing bout this item. 1 dalam sejuta kot yang mengiyakan penggunaan baby walker ni. Pada awalnya memang walker tiada langsung dalam list pembelian barang baby kami suami isteri. 

Ada yang cakap nanti anak lambat berjalan, tulang anak tak stabil, anak itu anak ini! Sampaikan ada negara mengharamkan penjualan walker! 

Yess memang cplud akui semua kebenaran tu. Tapi bila anak dah 5 ke 6 bulan, working mother yg sensorang jaga anak, suami pulak outstation. Anak pulak time ni dah pandai asyik nak kita ada kat sebelah dorang jer. How they can handle this situation?? Nak makan, masak, mandi, basuh kaen??? How???

Cplud dah alami sendiri, sebulan jaga baby sensorang. Penat balik keje lagi. Memang betul kene biarkan baby meniarap. But sometime, dorang nak dukung la, merengek2. Ibu2 pulak nak mandi dan wat keje sume2 tu. Solat laen citer sebab boleh solat sebelah dorang. Takkan nak angkat tilam letak kat dapur pulak kan? Memang bole pon buat cenggitu. 

Memang bahaya baby walker ni. Tapi sekarang ni macam2 produk dan jenis walker kat pasaran. Satu cadangan cplud bagi yang alami this situation, korang bolehla ushar2 Rocking Baby Walker. Rupenya cam my lil Afham duk ni.


Memang ralit die maen. Boleh letak sebelah time wat keje kat dapur or keje pape la kan. Dorang bukan pe, nak tengok kita ada jer. Walker ni 2 in 1. Boleh jadi rocker jugak. Tapi cplud memang tak buka roda pon. Juz jadikan sebagai rocker. So takdelah nak bagi baby gerak capai itu capai ini dan yg tak sepatutnya kan? Letak pon tak lama, pas abes wat keje tiarapkan dorang balik. Afham pon tak suka nak duk lama2 sangat pon dalam walker ni.


Ni walker yg cplud tengok kat manjaku. 2 in 1 Garcia Walker! Memang berkenan kaler ni plus mainan yg banyak tu. Tapi stok kaler tu abes, juz tinggal kaler kuning jer. Kuning pon kuningla. Harga asal RM199 tapi time tu manjaku sale 20% so dapat RM159. Ok la, lagipon tak pakai secara maksimum so takyah nak yg mahal2 sangat.


Pilihan di tangan anda. Memang salute bagi ibu2 yg tak menggunakan walker ni. Yess cplud akui banyak keburukan dari kebaikan. Tapi sometime we need it. Thank you sudi singgah baca sini. :) Wassalam...

4 comments:

Mrs.aisheiteru said...

Jgn terkejut ibu, nanti satu hari dia tak nak dok dlm walker lagi...kan afham! ibu kna beli basikal plak.hehe

cplud miera said...

@faeza: hahah.. tau tu. xper, walker ni leh simpan tuk adik afham pulak nanti. rocker pon dah masuk stor. hahaha.

puan.mila said...

Mcm best je walker ni..tp hubby mila beria nak zara pakai walker..mmg ada kburukan dn klbihan dia..kan xpkai xjd kja plak kita.

cplud miera said...

@mila: tula. tp better yg 2 in 1 cmni. sbb kalau yg leh gerak tu bahaya sket. sume benda nak dicapainya. tula, klu xpakai xbole wat keja pulak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena