Monday, July 8, 2013

Step 1 Done!

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
Assalam dear readers,



Pic ehsan Google

Alhamdulillah selesai step pertama dalam usaha kami dapatkan rumah idaman setelah bermacam2 dugaan dan cabaran dalam beli rumah ni. Alhamdulillah semuanya berbaloi akhirnya kami dapat merasa akan tinggal di rumah sendiri tak lama lagik InsyaAllah. 



Pic ehsan Google

Walaupon tak besar mana, tapi syukurla ada tempat untuk kami berteduh. (feeling2 teduhan kasih gitew) Sabtu lepas kami dah jumpe lawyer untuk sign S&P Agreement dan bayar deposit. Terketaq2 tangan nak serahkan cek 10% nih. Syukur kami dipermudahkan mendapat lawyer untuk beli rumah ni. Actually, kami dapat lawyer dari salah satu rumah yg pernah hampir dibeli dulu. Ada opismate yg gunakan khidmat lawyer ni dan ok semuanya. Alhamdulillah. 


Pic ehsan Google

Pasni aliran wang keluar mesti macam air terjun. Kene bersedia. Takpela bersusah2 dahulu demi kehidupan kami akan datang yg lebih selesa. Pelaburan jangka masa panjang. Biar anak2 nnt dapat tempat teduhan kasih yg selesa sket. 

Alhamdulillah di atas segala kurniaan Yang Maha Esa, di saat kami hampir berputus asa akhirnya datang pertolonganNya. Tq pada owner yg consider untuk jual rumah pada orang Melayu walaupon ade tawaran cash utk beli rumah tu. Alhamdulillah telah tercatat itu rezki kami.

Semoga perjalanan akan datang yg lebih mencabar dapat kami tempuhi dengan sabar dan semoga urusan pembelian ini yg seterusnya dipermudahkan olehNya, Amin



Pic ehsan Google

2 comments:

Cik Aada said...

Alhamdulillah..Mira, kat ne rumah baru? specific area please..haha.. jgn lupa jemput klau wat housewarming eh..kot2 nk bako ayam ke ape ke..:D

selamat puasa. maap zahir batin!


cplud miera said...

@ada: alhamdulillah. kt area umh sewa kite dulu2 tu zaman muda remaja tuh.. rege sekarang pheww melambung la ada. sewa pon skrg cecah ribuan jugak.
selamat berpuasa jugak,maap zahir batin. duk kelate ko loni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena