Friday, December 6, 2013

hsh: Plaster Ceiling Progress #1

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers,

Dah lama takder citer pasal progress rumah kan.. So arini cplud nak citer sketla pasal progress plaster ceiling kat bakal rumah kami. Alhamdulillah senang berurusan dengan kontraktor ni, Abg Shahrin. Sangat berpengalaman dan teliti hasil kerja die. Cumanya kene booking awal la. Kitorang dulu 1 months booking, pastu pas sebulan baru mula kerja. Penatnye part menunggu tu la. Tapi tula, at least boleh kumpul duit dulu ye dak?? Hehe~

Kite tengok gambo dulu la hasil kerja nya yer. Then boleh la dipikir2 nak contact or camne kan...

Tu dia! Lori dah sampai depan rumah...



Cplud share ni part living hall jer tau. Sebab ni la core die dan paling rumit. Yang lain2 nanti di lain entry. 

Ni ceiling asal. Owner lama dah buat plaster ceiling. Tapi design ni lama punye. Kitorang nak yang moden minimalis gitew.. 



Kerja-kerja pemasangan bermula selepas merobohkan plaster ceiling lama... Ambik masa jugak pasang2 besi ni sume. Tapi tak sampai 1 week pon. 2 3 hari gitew jer...



Sesi touch up pulak... 



Ok, dengan rasminya semalam abg shahrin wasap gambo kat husband yg living hall punye part dah siap.. Yeayyyy! Kagum. Sebijik cam yang husbnd design. Puas hati :) Okeh, ada my frend ask bout price untuk living hall design camni, ok la below than 2k...



Untuk living hall, kami request untuk buat stor jugak menutupi tangga.. Sebelum siap...



Taraaa! Alhamdulillah siap :) Kemas + teliti! Ini yg customer mau! Bayar mahal pon tak per yang penting customer puas hati.. Berkat tu yg penting.. Sebab tu la rezki abg shahrin ni tak putus2, pas rumah kitorang banyak lagi projek lain menunggu :)



So plaster ceiling ni HIGHLY RECOMMENDED!! Boleh view fb SBD INDAH CIPTA ENTERPRICE, Plaster Ceiling Specialist Sbdise dan boleh view kat BLOG jugak. 

Ok untuk progress lain2 cam kat bilik dan yang lain2 cplud update kat lain entry yer. TQ sudi singgah baca sini. Wasalam :)

24 comments:

puan.mila said...

Salam mira..y wooden toys calculation mira ty tu ada stock..rm65 postage rm8..agk pricey sbb brg tu dtg mmg dh mhl..kalau nak roger ye kot email mila.. damielhola@gmail.com atau wassup 0199879159

puan.mila said...

Beli umah kt mna mira?? Ala dh jd org nogori la di..btw ceiling bru tu lawa!! Mmg skrg orgkai ceiling moden gitu :-)

cplud miera said...

wsalam. yeke mila? yg nak beli xder stock tu hrga 50 tp smpi skrg xder stock. nnt klu nak, kite inform mila. kene tggu gji bulan ni la kot. hoho

puan.mila said...

mira, hrga easel dh update..jmput tgk..ohye, wooden toys y mira ty tu boleh booking dlu kalau nak..deposit rm20, then boleh gaji byr full dn akn di pos :)

http://ibuzara-corner.blogspot.com/

cplud miera said...

ok roger mila :)

puan.mila said...

mira, trpksa reply sini..nak inbox kt email tp xtau email mira..learning desk y mna ek?? roger kt email mila kt ats ek..boleh pk2 dlu nk y mna, nak book dlu pun boleh..heheh

Cik Aada said...

ni hijau ke kuning nie...buat2 rabun warna jap..haha! bila dah siap jgn lupa bbq sume org..:D

cplud miera said...

@ada: sbnrnye lime green. tp dh jd kaler kuning lak nmpk. insyaAllah. bile umah ni dh tukar milik kite bru jemput sume. sbb now kene meyewa dgn owner dulu until loan settle..huhu

.:. Maa .:. said...

cantiknya umh mira..... kagum jap... kaler pun cun... huhuhu... bestnya renovate umh kn. mesti xsbr nk ddk... heeee.... tahniah ;)

cplud miera said...

@maa: tq kak maa. mmg xsabar nak duk pon ni. tp project freeze dulu ni.. ongkos sudah kering maaaa,. hoho

cplud miera said...

@mila: terlepas pandang lak komen mila kat atas. huhu. beli kt nilai la mila, next to opis jer. hehe. tula dah jadik org nogori since anak pon officially nogoriman. haha. tq mila.. husbnd punye idea, kite ikutkan aje. tp cantek gk :)

amal salleh said...

cantekkkk

jom join
http://cheqmoomoo.blogspot.com/2013/12/hadiah-dari-thaqif-giveaway.html

azizah :) said...

cantik lah miraa! syoknya ada rumah sendiri... boleh deko2 kan...

Nurul Izayani said...

Cantik.thnx formsharing :)

cplud miera said...

@jijah: tq jijah. rezki jijah. syukur alhamdulillah. tp nak dapat sebijik ni pon dugaan nya la Allah je tau.

cplud miera said...

@izayani: tq izayani. sharing is caring :)

Anonymous said...

Hi miera just drop nak tanya urusan beli rumah subsale loan gov..sy nak beli rumah harga rumah lebih daripada market price..boleh ke sy mohon markup price di jpph..

asha k said...

nice.. kaler cantik and berani.. btw first time singgah sini, salam kenal

cplud miera said...

@anon: hi anon. ok nnt sy jwb kt entry khas utk anon yer :)

cplud miera said...

@asha: salam kenal asha. tq sudi singgah sini :)

~emma~ said...

mira.. stor bawah tangga tu guna batu+simen ke atau partition? bape RM ek stor bawah tangga tu..???

cplud miera said...

@emma: kak emma stor tu partition je. bhn sama ngn plaster ceiling. hrga around 300-500 kak.

SBD INDAH CIPTA ENTERPRISE said...

salam En.Azuan dan puan miera sekeluarga..terima kasih atas kepercayaan dan kesabaran tuan /puan dalam memilih syarikat saya...selamat menduduki rumah baru dan selamat berbahgia,......posting terbaru untuk projekni tak sempat lg nak upload...

cplud miera said...

@abg shahrin: hehe terharunya sy abg shahrin bc blog ni. tq abg shahrin dan semua yg terlibat. Alhamdulillah puas hati sgt. time kasih atas doa ;) semoga syarikat abg shahrin akn terus maju. amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena