Monday, December 1, 2014

Susu Kambing Mummylicious

* Sticky Post Entry *
** Scroll untuk entry terkini **

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assalam dear readers & followers,


Susu kambing adalah susu kedua terbaik selepas susu ibu dan ini memang tidak dinafikan semua. Bagi sesapa yang bf dan bercadang nak putus susu dicadangkan boleh cuba tester untuk Susu Kambing Mummylicious ni.



Cplud bukan cakap kosong, tapi berdasarkan pengalaman sendiri. My son Afham memang cplud perkenalkan susu kambing ni after putus susu. Alhamdulillah memang tiada alahan dan juga sebarang kesan negatif pada dia. Tapi biasala kan setahun lebih duk bf dengan ummi, tup tup sekarang kene minum susu tepung memang permulaannya agak janggal. First cplud try bagi kat taska. Kata cikgu, slow jugak perkembangan minum susu tepung ni. 2 Oz tu bercinta nak abeskan. Tapi kat rumah still bf la masa tu. After tau pregnant, cplud perlahan2 cuba alihkan dia pada susu kambing ni. Memandangkan kawan seopis cplud ejen susu ni, memang senang nak dapat stok, Alhamdulillah syukur. 

After sebulan perkenalkan susu ni, cikgu di taska citer yg Afham minum cepat abes dan banyak. Dalam hati apa lagi memang syukur tak terhingga Allah permudahkan untuk putus susu dia. Sekarang kat rumah memang susu kambing ni je, dah tak mo bf. Kekadang cplud saja bagi bf, sekejap je die nak pastu dah takmo. 

Panjang citer pasal pengalaman sendiri kan. Memandangkan harga susu kambing agak mahal berbanding susu lembu biasa, cplud order banyak2 utk stok sebulan. So far, 5 kotak sebulan. 2 kat taska, 2 kat rumah dan 1 kotak standby. Alang2 beli banyak ni, kawan suggest jadik ejen jer senang. Tanpa buang masa cplud register bawah die la. Stok Alhamdulillah tak mengecewakan. 

Bagi sesapa yang nak mencuba untuk anak2, cplud cadangkan tester dulu la. Harga boleh pm. Cplud jugak de create grup wasap tuk customer tersayang. Procedure cplud mudah aje, customer boleh order stok dulu seminggu sebelum gaji dan comfirmkan stok tu sebelum hari gaji. Sebabnya kami akan ambil stok pada hari gaji. Berminat untuk tau lebih lanjut boleh wassap cplud, just call mira je. 0176598656.

Ada orang boleh terima susu ni on de spot ada orang tak boleh kan. Dan ada orang alergik dengan susu lembu kan. Sebab tu dicadangkan untuk test dulu. 
Tester mengikut perisa. Harga 1 sachet tester ni sama je. 25gram setiap sachet. Dicadangkan bancuhan susu 1 sachet bersamaan 4 oz air bagi botol susu la. Untuk dewasa terpulang pada citarasa masing2 nak pekat ke cair ke. 

Ada 4 perisa susu kambing mummylicious, perisa asli, chocolate, vanilla dan strawbery. Setiap perisa berlainan harga. 

Bagi sesapa nak mencuba, jangan segan silu untuk bertanya dan dapatkan tester yer. Wasap seperti no di atas or emel ke miera486@gmail.com. 

Penerangan produk susu dari HQ berkenaan Susu Kambing Mummylicious yang diperkaya dengan Ekstrak 8 Pemakanan Sunnah




Masa mula2 try susu ni, namanya Miqaliciuos dan HQ dah rebranding nama susu ni dengan Mummylicious. Perbandingan pek baru dan lama. Cumanya nak habaq awai2 la, sekarang ni sume susu dalam kotak, sebulan pertama je dikeluarkan dalam bentuk jar. Kandungan still sama. 750gram. 


Ada jugak customer tanya pasal Mummylicious for Kids. Susu ni sama jer dengan susu kambing asli biasa cuma bezanya susu yang ni agak mahal sebab tiada gula. Digantikan dengan Arabic Gum.


Bagi sesapa berminat, jangan tunggu lama2 terus wasap or emel saya yer. TQ sudi singgah sini. Wasalam :)

4 comments:

firdaus lana said...

Salam...cmne ye nk order? berminat lar..

cplud miera said...

wsalam. sekarang tgh ada promotion untuk jadik ejen. bole wasap sy mira 0176598656. tq

Mrsabdulrahimarazi Mahat said...

Harga susu mummulicious berapa yea sekotak?tq

cplud miera said...

assalam, sis bole wasap sy. 0176598656

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena