Monday, November 1, 2010

Weekend Lunch @ Indra Kirana


Bismillahirrahmanirahim..
Aduh2 tajuknye..Huhu~ Weekend ritu cplud kuar ke Seremban lagik. Aduyaaai, asyik Seremban je kan..hihi..Takpela, asal dpt kuar release tension sambil borak2 ngn Mr A dah membuatkan hari2 cplud begitu bermakna. Hurrm..Tetibe rindu family kt kampung. Raya Haji ni cplud tak dapt blik kg, waaaaaaaa ;( Cuti tak dapat. Jadi terpkse beraya cni, aduhai...sedihnya ;( Lame dah tak merasa Raya Haji kt kg. Asyik kt perantauan jer..Takpela, kuatkan hati, tabahla wahai hatiku. Dugaan je sume ni. Tersgt rindu kt parent & family kt kampung ;( Ok2, dah lari tajuk.Tajuk asal nk bercerita pasal kedai Indra Kirana, Bazaar no 14 ni yg terletak bersebelahan Terminal1 Seremban. Foodcourt bese je, dinamakan Bazaar. Actually, Mr A expert la bab2 tempat makan kt Seromban nih, membesar & bersekolah kt cni, hampir 12thun die kt cni, sy lak 7thun sejak dari matrikulasi. Ok2 jom terjah!

Ni la Bazaar foodcourt tempat kitrg lunch~

Actually kedai ni bese jer, tp cplud sgt menyukai tomyam putih kt kedai ni, sotong celup tepung pon sodap. Jom tgk menu kitrg ;)

Ade nasi putih, ade tomyam putih, sotong tepung & air suam. Kene minum air suam sbb cuaca agak sejuk. Lagipon baek tuk kesihatan ;) Ok, cplud nk zoom in sket menu2 kitrg mkn tuh.

Nila tomyam putih, aduyai..mengancam bangat dong! Huhu..Tetiba rasa nak belajar masak tomyam nih.

Akhir sekali sotong tepung ni.Sos nye sedap, masam2 manis gitu ;)

Sekian segmen Jalan2 Cari Makan kita kali ni ;) Adiosss

7 comments:

akalili said...

sblh terminal 1?xpnh nmpk pon kdi ni???

cplud miera said...

kene jln sket kt luar tu fiza..foodcourt tu agk terlindung sket. kitrg pon jln2 je kt luar tuh..Bazaar name foodcourt tuh

AdiaLuze said...

Mmmm...sedapnyee...kecur air liur...Nyummmyyyy...!

cplud miera said...

@AdiaLuze:
huhu~ sgt sedap bg org yg suke mkn cm cplud nih ;)
Thanx jenguk my blog

example010 said...

ini port rahsia kitorg mase skolah mnengah dlu.. salah satu port wajib bile outing..huhuhu tenang n tak sesak serta makanan yg sedaap n murah..tnye budak laki smapl batch kitorg sume tau tmpat ni..hehehe

AdiaLuze said...

Sm la kita...Adia pun suka gak makan..lg2 tomyam...nyum,nyum..Nk try buat yg wrna putih tu asik tksempat2 lagi...hehehehe

Tkpe, kita sm2 saling melawat la kan..Br muhibbah gituuu...

cplud miera said...

@example: port rahsia ker?huhu~ tp mmg best pon tomyam putih tuh

@adialuze: huhu~ same2 la muhibbah kan blog masing2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena