Tuesday, December 14, 2010

Kenduri + XPDC Gunung Senyum

Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum pembuka bicara,

Korang sume ape khabar? Sihat? Klu sihat, Alhamdulillah ;) Actually entry kali ni cplud nk citer pasal aktiviti Sabtu aritu bersamaan 11 Disember 2010. Cplud bersama beberapa opismate (dalam 2 buah kete) bertolak ke Jengka Pahang utk menghadiri kenduri 1 of our opismate, Mael. Tahniah cplud ucapkan pada beliau, semoga menjadi suami soleh dan dpt membimbing family ke arah sinar Islam ;)

Kitrg gerak dari Nilai kul9 lebih, then singgah ambik Isma kt Setapak, KL then kitrg trus ke Jengka melalui tol Karak dan tol Bentong. Sesampai kt tempat kenduri, perut dan berkeroncong giler, ape lg...... terusla melantak. Heheh~ Tapi sebelom mkn, kitrg g jumpe pngntin dulu tau. Pics kt bawah ni, kitrg kt tempat kenduri tu, after mkn. Before mkn, xdernya nk bergambar. Huhuhu~

~ Dari kiri, wahida. cplud, isma, wife Nasir(opismate) ~

~ Jelitawan bersama pengantin ~

~ Jejaka PTM bersama pengantin ~

Sesudah makan, dah kekenyangan giler perut nih, kui kui kui~ Kitrg gerak ke Temerloh ke rumah Wahida singgah solat, kebetulan umah die tuh homestay utk sape2 yg nk wat XPDC ke Gunung Senyum. Dalam 30 minit gk nk ke Gunung Senyum tuh. Sesampainya kt sane, cplud kagum tgk keindahan Allah Pencipta Maha Agung, Masya Allah sgt kagum dgn ciptaanNYA.Pada mulanya, ingatkan wahida maen2 je ckp nk ke Gunung Senyum tuh, so kitrg mmg berbaju kurung jerla. Memang xsangka akan pnjt tangga yg tggi dan curam tuh dan masuk gua kt kaki gunung tuh. Adooyaaai~ Tapi hakikatnya, ianya merupakan pengalaman yg xdpt dilupakan. ;) Nak tau lebih lanjut? Pics di bawah ni menceritakan segalanya. Jom layan pic kami ber'XPDC' ke Gunung Senyum dengan berbaju kurung.

~Snap dari dalam kete~

~ Ni baru jer sampai, trus snap pic gunung ~

~ Bergambar kt keta berjasa yg membawa kami ke Gunung Senyum dengn selamat, pemilik kete yg tgh pegg kunci kete tuh, wahida. Thanx yer wahida ;) ~

~ Waduh2, sakan berposing dorang nih sume ~

~ Sebelom nek jmbatan gantung ~

~ Cplud di tgh2 jmbatan gantung ~

~ See, kt belakang tu adalan hutan. Kitrg bakal masuk ke dlm ~

~ Banyak anak tgga kene pnjt b4 smpai atas. Tgkla cplud berbaju kurung nek tangga dan pnjt kaki gunung nih ~

~ Ni baru sampai kt atas. Peace ;) Berjaya jugak ~

~ Kitrg dlm gua kt kaki gunung ~

~ Si jejaka berposing ~

~ Mase ni baru turun gunung, penat tp best ~

~ 3 si dara pingitan ~

~ Bergambar kenangan bersama geng XPDC Gunung Senyum ~

Setelah penat dan puas menikmati keindahan Gunung Senyum, kami bergerak pulang dlm kul6 ptg. Dah berposing sakan kt sane, ape lg.. Ketiduran la cplud kt seat belakang. heheh~ Sampai KL tepat azan maghrib, kitrg berhenti solat kt Gombak. Then, pas solat kitrg gerak cari kedai mkn tuk mengisi perut yg dh mula berkeroncong akibat kepenatan ber'XPDC' ptg tuh. Cari punyer, jumpe la 1 kedai mkn ni, di tengah2 ibu kota, menikmati panorama KLCC yg bergemerlapan. Klu xsilap cplud, Alif Tomyam Restoran kot namenya. Tak perasan sgt sbb dh kelaparan. Huhu~ Jom tgk pe cplud mkn kt pic bwh nih.

~ Nasi Goreng ayam ~

~ Ais Limau ~

Dah selesai mkn minum dan perut pon kenyg setelah dibelanja oleh bos kami, En Hatta yg mengikuti XPDC ni, kami trus bergerak pulang. Thanx to En Hatta coz belanja kami, klu tau awal2 kitrg order lg mahal. heheh~ Gurau jer. kui kui kui.. ;) Jalan punya jalan (nek kete la) akhirnya sampai jua ke umah sewaku kt Nilai. Aduuh! Kepenatan bangat sih! Huhu~ Sebagai kesimpulannya, cplud sgt hepi aritu wlaupon kepenatan sgt. Thanx pada semua ya. Nnt de lg XPDC mane2, jgn lupa ajk cplud tau. hehe~ K ar, esk nk keje, mata pon dah ngntok. Mau ketiduran dulu ye korang sume. Sekian, wasalam ;)

P/s: Percubaan pertama pakai inner cotton setelah belajar muncungkan inner tu kt tutorial blog ;)

6 comments:

example010 said...

wah2.. tudung baru n baju baru n lipstik baru.. cunn

cplud miera said...

@example: huhuhuhu

Amy Syaquena said...

As'salam...

same cantik same padan kedua mempelai tue..

cplud miera said...

@amy: wsaalm..btul tuh amy ;)

YuYu nmaSdEna said...

woowww.. cik mira!
gojes with the inner.. biru yg nice!

cplud miera said...

@yuyu: huhuhuhu~ bese ajer la..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena