Monday, December 6, 2010

Keropok Lekor Import T'ganu

Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum pembuka bicara,
Entry kali nih pasal keasyikan menikmati keropok lekor import dari T'ganu nun di sana. My cousin balik ke T'ganu jumpe parent die balik haji, so pada kesempatan tuh, cplud kirim keropok lekor dari T'ganu kt my kazen tuh. Lame sgt dah xblik kg, rasenya last raya aidilfitri yg lepas, jadinya cplud mmg rindukan sgt mknan dari T'ganu especially masakan my mum. Aduyaaaai ;( Thanx to my dear sis, Kak Ma coz tlg belikan keropok tuh, cplud really miss korang sume my dear family ;)

Hangatkan blik keropok tu sbb simpan dlm peti ais tuk bg tahan lame sket. Tambah pulak pencicah dari sana, aduuh terangkat bangat sih! Hehe~ Tetiba terckp indon ler pulak. Malam ni dinner jamu keropok lekor jela sbb nk msk pon cm xbpe lapar sgt. Kenyang mkn tghari td. Aik, sejak bile lak perut cplud nih than lame smpai cmni yer. Huhu~ Bagusla cmtu, lehla nk diet. Kui kui kui. My mum ckp xyhla diet sbb mase tgh chat ni Allah dah bg nikmat mkn, nnt sakit makanan kegemaran pon dpt jamu mata jer. Hurrm. Alhamdulillah dengan nikamt yg dikurniakan dariNYA. Panjg la pulak bercerita, senang citer jom kite tgk keropok lekor tu, sedap sgt ker? Korang tryla rs sendiri nnt sbb keropok kt Nilai ni rs xsesedap yg import nun jauh di sana ;)

~ Adooi, keropok lekor pon pandai gak nk posing yer. Sexy gitu, auww ;) ~

Okeh kawan2 & readers sekalian. Sekian tuk kali nih yer, yg baek datang dr Allah, yg kurg dari kelemahan cplud sendiri. Wassalam ;)

8 comments:

cek chun said...

walawehh..dan dan lapaq :-p

CikNgah said...

sy mau juga keropok ituuuuu......betul keropok kt sini x bape sedap..kepok kt neg kt sendiri jg yg sedap..nk kopok!!!!!!!!!!

Abang Jonni said...

hohoho... terliur aku.... selalu beli kat tepi jln area shah alam nih... tepung je byk....


tak sedap ....

cplud miera said...

@cek chun: huhu~ nnt cplud bljr ngn ayh cr wat keropok t'ganu nih, leh la cek chun wat time lapar ;)

cplud miera said...

@cikngah: yup! kopok pantai timur is da best!!

cplud miera said...

@abg jonni: mmgla byk tepung kt cni, ikan manyak mhal wooo! nk untung,dorg ltkla tepung berlebihan..huhu~

miss cloudy said...

sedap nyerr... salam singgah

cplud miera said...

@miss cloudy: jemput2 singgah cni..thanx ya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena