Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah 1432H

~Kredit to Google atas pic Maal Hijrah di atas~

Bismillahirahmanirahim & Assalmualaikum pembuka bicara,
Bersempena dengan kehadiran Maal Hijrah pd hari esok, Selasa(6 Dec 2010) bersemaan 1 Muharram 1432H, cplud ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah pada seluruh umat Islam di serata dunia. Rasa cam sekejap sgt masa berlalu, bru semalam rasanya baca doa thun baru hijrah. Sesungguhnya kita sebagai hambanNYA tidak pernah lari dari melakukan kesalahan. Semoga kita semua berubah ke arah yg lebih baek dan berazam menjadi insan yg lebih baek dari sebelum ni. Amiin

:: Doa Akhir Tahun ::

Bacalah doa ini tiga kali saat menjelang akhir tahun baru Islam, boleh dilakukan sesudah Asar atau sebelum Maghrib pada tanggal 29 atau 30 Dzulhijah. Dengan doa ini kita memohon ketika kita akan mengakhiri perjalanan tahun yang akan ditinggalkan ini akan mendapatkan keampunan dari Allah Swt di atas perbuatan-perbuatan yang dilarang oleh-Nya, dan apabila dalam tahun yang akan ditinggalkannya itu ada perbuatan-perbuatan yang diredhai oleh Allah Swt yang kita kerjakan, maka mohonlah agar amal soleh tersebut diterima oleh Allah Swt.


:: Doa Awal Tahun ::

Bacalah doa ini tiga kali saat kita memasuki tanggal 1 Muharam. Boleh dilakukan selepas Maghrib atau pun sesudahnya. Dengan doa ini kita sebagai Mu'min memohon kepada Allah Swt agar dalam memasuki tahun baru ini kita dapat meningkatkan amal kebajikan dan ketaqwaan kepadaNYA.


Sumber didapati di SINI

Sesungguhnya yg baek datang dari Allah swt dan yg buruk dan lemah itu datang dari cplud sendiri..Wassalam

P/s: Sila klik pada imej doa akhir dan awal tahun di atas utk besarkan imej doa tersebut

6 comments:

Izwan Norzam said...

SeLaMaT mEnYaMbUt MaAl HiJrAh 1432H dAri SaYa & WiFe

cplud miera said...

salam maal hijrah juga tuk en izwan & kak hani

♥♥ eija ♥♥ said...

salam maal hijrah jugak :)

cplud miera said...

salam maaf hijrah eija ;)

sOFiAn said...

salam maal hijrah..mohon untuk copy posting dari cini...harap dapat krdt ke blog ni...

cplud miera said...

@sofian: salam maal hijrah..dipersilakan..sharing is caring ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena