Saturday, April 2, 2011

Laksa Johor Sesat

Assalamualaikum to all readers,

Akhirnya setelah sekian lama menyepi, cplud kembali lagi. yuhuhuhu ;) Sape penah makan laksa Johor? Mesti korg sume penah rase kan laksa Johor ni, tp laksa Johor sesat xramai sgt yg dpt rase, kuikuikui ;) Alkisahnya begini, my housemate cumil, yinyin tu telah didesak oleh kami sume yg laen tuk dapatkan resepi laksa Johor dari mak die. Kebetulan die balik kg time tuh. Then bile die kembali ke Nilai, die ckp nk masak laksa Johor tp pakai rencah dalam paket. Huhu~ Kami ni sume 1umah tak penah mkn laksa Johor & tak tau cmne rase nye. So, setelah bertungkus lumus memasak laksa Johor ni, akhirnya masak la kuah tuh. Perut kami sume berkeroncong dah nk mkn laksa ni.


Bagi sesape yg xpenah makan laksa Johor ni, dorg besenya makan dengan spageti tau. Syedaap ;) After dah siap serve tu, kitrg pe lg, seraaaaaaaaaaaaang!!! Hikhikhik ;) Maka makanlah kami, tp rasenye cm mee kari. Dalam hati, cplud ckp : 'ooooo..cmni ke rase laksa ni, kuah cm laksa T'ganu jer rase'. Tetibe yinyin cumel tu ckp, sbnarnya rasa laksa Johor bukan camni. Kitrg pon dah gelak sebab mati2 igtkan tulah rase sebenar. Harharhar! Tapi xperla, syedaaaap jugak la. Sebab tula kitrg namekan laksa ni as Laksa Johor Sesat ;)

Okeh kengkawan, jumpe lagi mase2 akan dtg. Nak siapkan koje dulu. Babai ;)

P/s: yinyin, jgn marah yo. Syedaap tau laksa ko msk tu. We all like it ;)

4 comments:

Anonymous said...

nex time ak wt eh..original recipe pny!
tp xtw la bile, klu nk tgu mood..mmg kempunan la kawan ak sowg nih....ngeh3~

cplud miera said...

ko kne uat jugak yin. i'm waiting ok ;)

khadijah said...

sampai hati ain x mo wat time saya ade...huhuh..

cplud miera said...

sabar kak ija. nnt ain msk sesel tuk kak ija ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena