Monday, April 11, 2011

Mee Bandung Muor + Jojo's Wedding


Assalamualaikum to all readers kt luar sane,

1st of all nk wish Selamat Pengantin Baru kt my exclassmate yg telah selamat mendirikan rumah tangga pada 26Feb yg lepas. huhu~ Dah lame tuh tp baru berkesempatan nk update. Kami gerak dari Nilai ke Johor tu around 7am, masih berkabus lg time tuh. Then, jumpe my other exclassmates jugak kt RNR Seremban tuk konvoi sesame g Johor. Begitula alkisahnya. Kami sempat hadir tuk menyaksikan acara akad nikah then after selesai kami move ke umah pengantin kt Kluang, Johor.

Kami sempat jugak bergambar, tp kt cni cplud juz upload sket pic jer. Tahniah sekali lagi to my exclassmate, Siti Hajar aka Jojo. Majlis yg serba sederhana tapi berjalan dengan lancar, Alhamdulillah ;)

Okeh, stop citer pasal wedding, now kite move ke agenda seterusnya iaitu Jalan2 Cari Makan Mee Bandung Muor. Alkisahnya begini......hahah~ Cam suspen je bunyik ;) Dari Kluang, kami ke Muar tuk mencari something tuk dikunyah. Adela sorg yg mengidam mee bandung muor ni dlm kete iaitu Mr Driver(MrA). Berbekalkan GPS Sol dan MrA, akhirnya kami dpt menjejaki Mee Bandung Muor Spesel kt bandar Muar ~kt area stesen bas tepi sungai besar~ setelah sesat beberapa kali. hahah~ Lawak sgt time tuh ;) Ape lg, jom kite nengok Mee Bandung Muar nih yer kengkawan. Sesape ke Johor mesti xlupe tuk makan mee bandung nih. Okla not bad rasenye sbb cplud kurang gemar mee bandung ni tp lehla nk makan. Mee bandung ni kaya ngn udang, byk sgt udang dlm 5 ekot kot ;) Harga pon berpatutan, hanya RM4 jer ;)

Inilah rupe mee bandung syedap nih ;) Sekian update kali nih, jgn ler kome lupe tuk menjengah lg ke Plud Corner yer kengkawan. Bye, wsalam ;)

P/s: Thanx to pudin, sol, Mr A yg sporting sgt mase perjalanan tuh ;) Next time leh gather2 lg.


6 comments:

sitinoor said...

klu tughon johor agik, singgah umh ak, ak bwk p mkn laksa johor kaw, and mee bandoong muo kt jb>>terangkat beb~

cplud miera said...

WAH BESTNYER. XSABAU AKU. BILE NK AJK AKU DTG UMH KO YIN?? ;)

Abang Jonni said...

aku kalau setakat sepinggan... tak cukup. huhuhuhu... nampak menyelerakan ...

cplud miera said...

huhu~ tula psl kan abg jonni. ;)

example010 said...

tp cik cplud ni sepinggan pun tak habis.. apedaaa

cplud miera said...

heheheh. tp udang abes tau! siap tlg abeskan en example punyer lagik kuikuikui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena