Sunday, April 10, 2011

Kek Batik Sempoi


Bismillahirahmanirahim,

Kali ni cplud nak share resepi kek batik yg dipelajari dari my housemate, ct. Thanx ct tuk resepi yg sedap tuh. Sebelom ni mmg cplud penah buat, tp cm lembik la, ade je yg xkene. So korang, ape lg? Jomla kite belajar yer. Actually sonang jo nk uat kek batik nih.

:: RESEPI KEK BATIK (5 org makan) ::

Bahan2:
-1 bungkus biskut marie (dipatah 4)
-3 sudu planta
-1 paket kecil Milo
-Susu (terpulang sampai rasa manis..jgn letak byk sgt)
-Sedikit minyak
-Sedikit air (agak2 mengikut kesesuaian kepekatan)

~ Milo dan marjerin ~

~ Biskut Marie yg telah dipatahkan ~

Cara2:
1- Panaskan kuali dan masukkan minyak serta marjerin.
2- Kemudian masukkan sedikit air dan diikuti milo. Kacau rata.
3- Masukkan susu sedikit demi sedikit sampai korg rs manis mengikut citarasa.
4- Masukkan biskut yg telah dipatahkan ke dalam kuali dan kacau rata sampai kering.
5- Setelah itu, masukkan adunan tadi ke dalam loyang dan simpan dlm peti ais selama beberapa jam agar sejuk.
6- Sedia dihidangkan ;)


Sekian tuk kali nih, selamat mencuba ;)

4 comments:

sitinoor said...

ak mkn banyak..haha:D

sitinoor said...

bes giler mkn berebut ngn cplud!

cplud miera said...

huhu~ yela tuh yin. tp sedap kan. next time uat lg ya ;)

cplud miera said...

heheh~ mkn berebut ngn aku mmg best ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena