Monday, March 26, 2012

Cameron With ♥

Bismillahirahmanirahim...

Salam to all readers & followers,

Rasanya masih belom terlambat kot nak upload pasal 'Madu Bulan' ni kan? hehe. Baru berkesempatan nk citer. Mood blogging pon dh agak kurang kebelakangan nih. Hurrrm. Tapi sy akan cuba update mane yg termampu.

Okeyla, nk citernya cplud ni baru first time ke Cameron nih. Cian kan? hehe. Orang laen dah banyak kali kot ke cini. Teruja jugakla. Kitorang tak merancang dari awal pon nak ke sini. Kebetulan cuti kawen aritu ade balance jugak sebelum balik ke Kedah (umah husband). So kitorang ngan bag yg masih baju dalam beg baru pulang dari Teganu, terus ke Cameroon tuh. Tapi sayangnya cuaca tak berapa elok. Ujan je memanjang sepanjang perjalanan.

So hari pertama tuh kitorang tak sempat la bergambor pon, sampai pon dah kul4 petang. Esoknya dah nak balik Nilai. Memang kejap jerla trip ni. Berharap mungkin ade honeymoon ke2, hehe..

Okey, sampai jer sane kitorang check in kt Hotel Casa Dela Rosa..

Ni la penginapan kami. Banyak syok wooo kt sini. heheh

Disebabkan ujan je sepanjang hari kami sampai tu, so kami rehat jela kt bilik. Malam tu je after dinner kami jenjalan makan angin kt pekan Cameron nih. Pic pon tak snap. heheh.

Aktiviti pertama keesokan harinya adalah melawat Ladang Teh. Bersemangat bangun awal pagi nak gi tengok ladang teh nih. Cuaca pagi tu agak berkabus even dah pukul9 pagi. Tak ramai sangat orang time ni. Maklumlah, belom cuti sekolah lagi.

Hijaunya... Segar mata memandang...

Di tengah2 lautan teh menghijau...

Disebabkan tak ramai orang time ni, kami sempatlah berlakon sebagai pengutip daun teh :)

Ouccch.. Bam bamnya cplud...

Model sambilan daun teh.. Oppps

Okeh, jom rasa daun nih.. Nyum2

Sesi mendaki nak nek atas pulak. Jadi macam ni sebab tersilap pilih laluan nak naek atas. heheh

Cameron Bharat Teh. Maka aktiviti memborong teh pon bermula...

Abes je aktiviti lawatan ladang teh, kami pulang ke hotel tuk check out dan teruskan pengembaraan ke ladang strawbery pulak.. Yummy yummy... Kami ke ladang strawberry yang tiada caj pembayaran. Ni pon sebab tanya orang kt pekan. Rasenya tempat laen ade kene bayar.

Sebelom jumpe ladang strawbery tu, kitorang merentasi Cactus valley. Tapi tak singgah pon.

Yeaay. Dah sampai ;)

Cuci mata dengan sayuran segar kehijauan. Rase cm nak borong je sume. Uwaaaa.. Best :)

Tanpa buang mase sebab teruja sgt, cplud & husband masuk ke strawbery farm ni nk kutip strawberry. 100gram ni RM5 tau. Masuk tak perlu bayar, tapi dorang akan cas ikut berapa banyak strawberry yg berjaya dikutip.

Woo banyaknya...

Baru sket dah berposing..

Ni bunga pokok strawberry...

Syedaaapnyeeeer

Yess, banyak jugak yg berjaya kutip..

Ni dia hasil kutipan kami. hehe

Tak banyak pic husband kt cameron ni sebab die dah jadi my photog. Tengokla kamera die penuh my pics jer. heheh. tq hubby :)

Lastly, ade gk pic berdua walaupon tak banyak ;) Percutian singkat yg sgt best. Thanx hubby for everything ;) Okeylah, moga coretan ringkas ni mampu menjadi moment yg sgt bermakna dan indah buat kami. Amin

4 comments:

kak ijan said...

Sweetnye.. honeymoon yer. hehehe :D kak ijan suka gak tea kat bharat plantation tu. and the view... super breathtaking :)

cplud miera said...

@kakijan: hehe.. tq kakijan. teh bharat ni sedap la jugak. selalu kan teh boh jer kan. hehehe

aiNulHusNa ^-^ said...

wah..CANTIK2 PIC sume..bestnyer.. xpnah lg g ladang teh.. leh wat vacation list nie :D

cplud miera said...

@husna: tq husna :) try la pegi.. mmg nyaman + segar jer rs ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena