Monday, January 13, 2014

hsh: Makeover Lantai Tangga Rumah

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers,

Masih bercerita pasal rumah lagik. Huhu~ Kalini pasal tangga rumah sebelum dan selepas makeover. Asalnya tangga ni tak termasuk dalam list ubahsuai sebab masa quotation dengan kontraktor rumah dah minta repair sekali tangga ni termasuk dalam kos lagi. Tapi masalahnya cam tiada perubahan ketara dan lantai nampak makin comot dengan kesan cat. Ni pon dah bersihkan tapi kesan still sama. 

Pada awalnya memang kitorang nak pejam mata je dengan tangga ni, tapi bile pikir ade si kecik dan turun naik dari bawah ke atas ni agak kerap jugak terutama masa tengah pindahkan barang aritu, so alang2 my husband dah booking lantai kayu untuk ruang tamu dan bilik atas, cplud minta tambah kos untuk tangga jugak. Alhamdulillah pemasangan lantai kayu ni tak mengambil masa yang lama macam pakai tiles. 1 hari jer. Datang dalam kul10 dan siap sepenuhnya dalam kul7 malam. Pemasangan sangat kemas dan HIGHLY RECOMMENDED!! 

Actually rumah kami ni rumah yang dah lama berbelas2 tahun dah dan kami notice yang kawasan ni ada masalah anai2. Mood sangat risau. Kami dah pon buat pes control dan sebelum pemasangan lantai kayu datang lagi sekali cek anai2 dan kami di paras selamat. Tapi kami masih tawakkal harap di masa akan datang tiada masalah yg serius. Amin

Okeh, ni picture tangga sebelum di makeover buat kali kedua..



Ni pulak selepas install lantai kayu. Sedap selesa dipijak dan kemas. Teliti cara pasangnya. Untuk part tangga RM180 untuk 1 anak tangga. Kos dikira mengikut lebar dan bilangan anak tangga. 



Sesapa yang berminat untuk installation lantai kayu boleh hubungi Mr Joe (0123656256). 

TQ sudi singgah sini. Wasalam :)

13 comments:

Fizah said...

wahhh cantik jadi tangga tu...

cplud miera said...

@fizah: tq fizah. asalnye nak pejam mata ngn tangga lama tapi xboleh nak pejam dah. horror sgt. huhu

Anonymous said...

Salam Puan,

tumpang tanya, yg tangga warna putih tu, cat ke atau kayu jugak ye? TQ

Anonymous said...

Salam Puan,

tumpang tanya, yg tangga warna putih tu, cat ke atau kayu jugak ye? TQ

cplud miera said...

@anon: wsalam anon, oo tangga yg putih tu kayu jugak. :)

nurin khairi said...

salam kenal. saya pun minat nak pasang lantai kayu, tapi utk tangga mahal sangat.. ingatkan kami nak opt out tangga dulu dan buat lain kali. sebab tangga tak yah nak alih2 barang apa. cuma yang susah nak turun naik je la

cplud miera said...

@nurin: salam kenal juga nurin. time kasih sudi singgah sini. hurrm tula kos tangga ni agak mahal jugak. mulanya memang xnak buat pon tapi keadaan tangga kami agak teruk. tile kecik tu asyik tertanggal je klu kerja2 menukang ke agkt barang. tak selesa. takpe lain kali pon tak per nurin. slow2..

littlehumblelynn said...

Cantiknya!!!
Tgh aim nak tukar jugak tangga rumah nih..

cplud miera said...

@littlehumblelynn: kak lin tq sudi jenguk blog sy :) cuba la kak contact no yg sy letak ni. memang berbaloi :)

Hana Soffelia said...

cantik la cplud tangga kayu tu. i pun suka..

cplud miera said...

@hana: huhu. tula. sedap dipijak Alhamdulillah :)

MamaDaniel said...

wow.. tabung penuh nanti kita nak tepon en joe la.. sgt cantik dan kemas buatannya.. :D

cplud miera said...

@mama daniel: huhu. tq sudi menjenguk cini ya.. huhu tula. nnt call la mr joe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena