Wednesday, April 30, 2014

hsh: Mini Taman hasil sentuhan Incik Suami #1

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers,

Tak tau nak mukadimah camna yer, huhu~ Cplud nak share projek Taman/Kebun Mini hasil sentuhan incik suami. Kagum si isteri tengok. Patut orang pempuan ni suke bunga2 tapi cplud ni bukannya tak suka. Tapi entahlah rasa cam tak sempat. Ada kelapangan incik suami, sikit2 lama2 tengok dah jadi kebun cantek ni. Asalnya umah kami beli memang takder tanah langsung. Kat hujung penjuru pagar sket tu pon dalam 1 kaki cenggitu jer. Hasil kerajinan incik suami, sket2 die gerakkan projek kebun ni.

Alhamdulillah dikurniakan suami yang betul2 rajin. Dari umah sewa dulu lagi gigih tanam rumput karpet ni haa. Asben masih sambung belajar, PhD Alhamdulillah ada la masa sket. Tapi time die bizi toksah cakapla. Tengah malam nu tak tidoq duk siapkan keje. Eh eh katanya nak citer pasal kebun tapi melalut ke lain pulak. Tak reti aih nak type pe lagi ni. Meh kite layan gambo kebun mini kami ni...



Ni kiranya keseluruhan la. Dari pandangan berbeza.





Meh kite zoom in lagi. K, ni luar pagar tau. Bunga ni cantek. Tak tau pulak nama pe bunga ni. Tapi kat kampung kedah banyak bunga ni..





Ni kat porch. Batu bata tu pon lebihan yang renovate umah yang lepas. Asben de beli sket lagi tambahan buat tembok kat taman.



Ni pandangan sisi. Pokok cili yang dibeli dari Cameron Highland. Pedas mak aih. Sedap ni.. huhu~

Alhamdulillah bersyukur. Tengah mengumpul duit ni nak buat pangkin sket. InsyaAllah moga dipermudahkan. Owh ye lupa nak share, kebanyakan bahan2/pokok2 kat taman ni asben pi beli kat nursery area Mantin nu. Kat Nilai pon ada tapi cam mahai sket la. Batu tu pon suma beli kat Mantin jugak. 

Okeh setakat ni nak share pasal Taman/Kebun Mini di Teratak kami suami isteri :) TQ sudi singgah sini. Wasalam :)

14 comments:

mrsayien said...

rajinnye....santek...umah ain pokok labu byk le..hihii

Hana Soffelia said...

Bestnya ada ruang yg luas, daripada disimenkan sume, hana lg suka ada pokok2. mcm sejuk je mata memandang.

cplud miera said...

@hana: tula kan hana. balik keje tu sejuk sket mata tgk pmandangan ijau ni. huhu

ain.ya.nun. said...

Cantiknye taman yang kat porch tu. cantik sangat. Tak berkedip mata tengok gambar tu.

cplud miera said...

@ain: hehe tq kak ain...

cplud miera said...

@ain: hehe tq ain

Damski Fashion said...

Best kan rumah akak corner... : )
tu macam tepi blh buat outdoor terrace, lepak2 dgn family mkn ubi (kampong style)... ; ) Cuba suggest pada abg.. :p

cplud miera said...

@damski fashion: tq singgah sini dear. huhu umah akk intermediate je sis. ni bukan corner. Alhamdulillah memang luas kwsan umah ni.. kitrg pon mmg plan nk uat pangkin tuk lepak2 gak ni. huhu

Fizah said...

mak aihh...kreatipnyaaa...sejuk mata mandang....:)

cplud miera said...

@fizah: tq sis fizah. tula alhamdulillah sejuk mata mandang :)

MamaDaniel said...

cantik sangat!!!!!

cplud miera said...

@mamadaniel: tq sis :)

nurin khairi said...

saya tak minat sangat gardening ni..mungkin belum start minat kot memandangkan baru masuk rumah, lagi pentingkan furnishing dalam rumah. husband saya suka..rajin dia racunkan lalang luar rumah.

cplud miera said...

@nurin: sy ni pos asben jugak yg rajin sis. tq sudi menjenguk cni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena