Monday, August 17, 2015

Corat coret Syawal 2015

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assalam dear readers & followers,

Lama giler kot tak update blog ni, asalnya nak post entry dalam Syawal lagi tapi tak sempat jugak. Banyak jugak kekangan ni. Ada masa sket ni, cplud update laju laju, zasssssssss. Salam Syawal buat semua readers, even dah abes Syawal, cplud nak ucap jugak Selamat Hari Raya, Ampun Maaf dipinta buat semua. 


Bermula dengan Syawal pertama. Tahun ni turn rumah mertua. Kami beraya di Pendang, Kedah. Tapi tak dan langsung bergambar complete pakai baju raya. Pas abes solat raya terus ada orang datang raya, Then terus bersiap gi raya rumah maktok pulak kat kampung. Makanya ini je gambo raya kalut dengan budak bujang 2 orang ni :)


Raya ke4 kami ke Terengganu pulak. Cuti raya seminggu habaq hang. Syokla ye. Moment yang snap gambo pon time makang makang kat tepi pantai. Makan ikang celup tepung. Yum yummy..


Cerita di Nilai pula. Selfie sat with si comel 2 orang dengan abah budak. Hehe..


Kunjungan muadibah taska Afham dan Aisy. Terima kasih para muadibah sudi beraya rumah kami. Hidang mee goreng je, tak sempat nak wat rendang bagai. huhu~


Syawal jugak my besday yang ke 29 tahun, 4 Ogos 2015. Alhamdulillah thanx my dear opismate raikan besday cplud. Tahun depan 3 series. Gulp...


Outing with akak ipar, kami ke NU SENTRAL. Last pi KL SENTRAL ni zaman dating cintan cintun dulu. Banyak perubahan kat sini sekarang. Jakun jap. Haha~~


Kata Syawal kan, jamuan raya sana sini. Kalini jamuan raya tempat keje. Alhamdulillah makan kenyang.. Menu jabatan kami, Nasi Ambeng. First time ni makan nasi ambeng. hehe...


Seterusnya pasal jamuan raya jabatan. Alhamdulillah meriah. Kenyang dan hepy.


Penutup Syawal pula, majlis tunang adik ipar. Paksu Afham & Aisy. Selamat bertunang dari kami untuk Paksu dan Auntie Ika. Semoga urusan mendirikan rumah tangga dipermudahkan dan semoga jodoh kuat buat korang. Amin

Haha akhirnya setel jugak update Syawal di awal bulan Zulkaedah. Hehe~ Panjang jugak entry kalini. Lump sum katenya. 

TQ ualls sudi baca kisah kami. Lama tak citer deko susun atur sume. Nanti lah yer. :)

2 comments:

cik hani said...

raya ni hanya makan-makan je..
makan syokkkk..

pastu kami bising cakap gemuk.ahahaha

cplud miera said...

@hani, hehe tulah pasal. org xckp pon mmg sendri akui pas ry makin gemuks. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena