Thursday, November 25, 2010

Lempeng Susu


Salam to all readers.
FYI, lempeng ni sesuai tuk brekfast or minum petang. Popia kecik tu sekadar hiasan sajer tau. Cplud wat ni time brekfast, pastu ptg blik keje buat lg tuk housemate pulak. Senang sgt, 5 minit pon siap. Cume nk menggoreng tu jela kne sabar sket, sbb kne goreng 1 persatu. Jom tgk cara penyediaan makanan ringkas ni ;)

:: Lempeng Susu ::

Bahan2:
-1 cawan tepung gandum (sesuka hati la nk letak byk mane pon)
-Separuh cawan susu cair
-Sedikit air, agk2 cair sket adunan. Jangan pekat sgt k
-Sedikit garam
-Marjerin tuk menggoreng

Cara2:
1) Campurkan kesemua bahan, Kacau sebati.
2) Panaskan merjerin dan goreng 1 persatu. Balikkan secepat mungkin. Api tu kne perlahan.
3) Dah siap masak tu, cicah dgn gula or sambal.

Sekian sajer buat pengunjung Plud's Corner utk kali ni ;)

2 comments:

Peri PiA said...

salam ziarah,salam kenal

nice la..i love lempeng :)

cplud miera said...

@peri pia: salam kenal jugak. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena