Wednesday, December 22, 2010

AutoPing Entri di BlogLarian FB



Assalamualaikum kpd semua pembaca Plud's Corner,
Amboih, maleh bebenor nak hapdet en3 ni sejak 2,3 hari ni. Adooyai~ Juz menjalankan aktiviti blogwalking dan follow blog org jer. Tapi hari ni bersemangat pulak nk update pasal Autoping en3 di BlogLarian FB. Caranya teramat sonang, ikuti langkah dibawah:

  1. Pastikan blog anda sudah tersenarai di BlogLarian
  2. Alhamdulillah, Plud's Corner dah tersenarai di BlogLarian

  3. 'Like' BlogLarian FB
  4. Cplud udah like BlogLarian

  5. Buat satu en3 bertajuk ' AutoPing Entri di BlogLarian FB' dan letakkan banner di atas dalam en3 anda
  6. Selesai sudah

  7. Letak no rumah anda dalam BlogLarian
  8. Rumah sewa bernombor 51

  9. Kongsikan keburukan atau kebaikan BlogLarian yang telah anda rasai (Ringkas je sbg feedback untuk admin)
  10. Bagi cplud, tiada keburukan melainkan kebaikan belaka..huhu~ Sebabnya, melalui segmen ni, blogger2 akan saling kenal antara blogger laen dan dpt berkongsi idea serta kritikan blogger laen ;)

  11. Komen di en3 ini berdasarkan format berikut.

    1. no. rumah: 51

    2. nama Blog: ♥ Cplud Miera @ Plud's Corner ♥

    3. link en3 anda: http://pludcorner.blogspot.com

  12. Penyertaan di buka hingga 24/12/10

  13. Jangan lupa beritahu jiran anda jika berkelapangan :) nanti diaorang merajuk susah lak :p

Okeh, selesai sudah siapkan entry ni. Sumber didapati di SINI. Pada sesape yg blom join dan berminat, klik link yg diberi tuh ye. Sekian, yg baek dari Allah swt, yg buruk dari cplud sendiri. Wasalam ;)

    7 comments:

    Amy Syaquena said...

    As'salam..

    macam best je nie..

    cplud miera said...

    @amy: wsalam..try la amy. join segmen ni ;) cplud yg mls update entry pon tetibe rajin nk update ;)

    Gieyana said...

    Salam kenal..singgah kt sini jap yer..:D

    FareedSairi said...

    mira, feed mira ada problem. takle kesan kat autoping.cuba cek balik atau daftar feed di feedburner.pastu bgtau den semula

    cplud miera said...

    yeke? nnt sy try blik..huhu~

    cplud miera said...

    @fareesSairi: ni my feed address

    http://feeds.feedburner.com/pludcorner

    cplud miera said...

    @gieyana: salam kenal ;)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Peringatan dr Empunya Blog

    To all readers,
    Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
    Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
    Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
    Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
    Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
    P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

    © ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

    Designed by ScreenWritersArena