Thursday, December 9, 2010

Bubur Ayam for Dinner

Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum pembuka bicara,

Malam ni cplud dinner ngn Bubur Ayam jer. Saje taknak makan berat2 for dinner, maklumla berat badan makin naek. Adoyaai ;( Lagipon cm lame dah xmakan bubur ayam nih. Kalau korg nk view resepi bubur ayam nih, leh klik SINI. Tapi kali nih cplud xletak carrot pon sbbnya xder carrot kt peti ais. Bahan2 masak pon ditahap kritikal dh, xkuar beli stok lg. Hurrm~ Jadinya masak jela ape yg ade. Ikan bilis pon dh kehabisan, jd bubur ayam ni nmpk plain jerla. Dahla ayamnya malu2 kucing jer nk menampakkan diri. Adooyai.

Walau camnepon, Alhamdulillah masih de pintu rezki arini dapat menikmati makan mlm, ramai lg org kt luar sane xdpt mknan. Kita ptt bersyukur dgn ape yg kite perolehi, rezki itu datang dari Allah swt. Oleh itu, sentiasala bersyukur padaNYA.

~ Bubur ayam Cplud. Huhu~ Mcd de bubr ayam, cplud pon de jugak ;) ~

~ Keropok lekor penambah hidangan ~

P/s: Korg yg nk diet ni, elokla mkn bubur tau, mkn sket pon dah kenyang ;)

Sekian tuk kali ni, semoga korang sume enjoy jenguk cni dan mencuba resepi ringkas nih yer ;) Wasalam

8 comments:

cek chun said...

mujoq dah bli kopok lekor tadi :p

suka sangat ngan bubur nih. plain je dah ok. pastu letak kicap banyak2 n bilis goreng tumbuk. holioww

cplud miera said...

@cekchun: huhu~ memang plan nk tmbh bilis, tp dh kehabisan stok la kak..huhu~

FareedSairi said...

yeke? kenapa den makan bubur cepat lapo :s

cplud miera said...

@fareed: huhu~ depends gk kot pd individu tu sendiri. bg cplud, mlm xnk mkn berat, kandungan karbohidrat kt bubur tu pon dh cukup buat perut kenyang. alhamdulillah

Abu Luqman said...

salam ziarah dari Bro abu luqman..kenape..termenung

cplud miera said...

@abu luqman: salam ziarah..termenung?

hasrul hassan said...

Salam ...
waaa sedapnya nampak .. uhh ... :) tak reti lagi nak masak kuih muih ni ...

http://hasrulhassan.blogspot.com

cplud miera said...

@hasrul: huhu~ cubela try. resepi ringkas jer cplud bg nih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena