Sunday, December 5, 2010

Cplud @ Nandos

Bismillahirahmanirahim pembuka bicara,
Sudah lama rasanya xhapdet my blog kesyangan nih. Actually, xtau per yg dh jadi kt my template nih, sbbnye tetibe xley nk tgk Blog Stat yg kt widget free blog ni, then xley nk show all (cplud juz pick 5 blog jer,yg len kne show all)sume bloglist kt my blog nih. Jadinya cplud terpkse show all jer sume bloglist tuh kt back end blogger nih. Sesape yg tau, pliz notice me k. Nak update pon jd xder mood tgk blog cplud jd cmnih, b4 this ok jer. Hurrm~

Bercakap psl error in my blog nih, wat cplud geram jer. So, cplud nk hilangkan geram tu by sharing psl aktiviti cplud & roomate, yani outing kt Jalan Tar & Sogo. Actually, kitrg juz cuci mata kt Sogo, berjya kawal diri dari ber'shopping' kt Sogo tuh. Penat kitrg cuci mate tgk berpusu2 manusia kt Sogo nih, kitrg ke Nandos tuk lunch. Sebenarnye, cplud ni baru first time ke Nandos nih, nk try jer. Harge mknan standard la fast food cumenya agk tension bile hrge air tuh agk mhal la bg kitrg. Huhu~ Nasib bek mknannye sedap & amat pedas sbb kitrg order set extra hot peri2. Mmg pedas you! Jomla layan pic kitrg mkn kt Nandos ;)

Dimulakan dgn air, Iced Lemon Tea.

Quarter chicken with rice (Extra Hot Peri2). Pergggh, berasap telinge den

Ni quarter chicken with extra hot peri2 sauce

Grill chicken with salad & extra hot peri2 sauce

Yani with her meals

Cplud with meals ;) Muke xbersedia, xsenyum pon. Lapar sbnrnyer. heheh~

Yani posing kt Sogo punyer kaki 5 ;)

Cplud pon join sekaki ;)

After kitrg kuar sogo, then jenjalan lak ke Jalan Tar. Murah2 sungguh brg citu. Byg jugak ler memborong especially inner syria & tudung yg agk murah. Kt Nilai 3 pon xdpt hrge nih tau. Pas solat & penat memborong & cek poket pon dh kering, kitrg ke KL Sentral nk gerak pulang. Nek train kt KL Sentral nih ok sbb dpt tempat duduk, nak nek STAR pon ley, tp nnt kne berebut nek train kt Bandar Tasik Selatan aka BTS. Dalam train siap bersengguk2 lg,huhu~ Then kitrg smpai Nilai kul 6 ptg. Kesimpulannya, best sgt smlm sbb dh lame xjenjalan KL, last mase jd student dulu2. Huhu~ Thanx yani sudi teman cplud jenjalan smlm ;)

P/s: Yani, nnt kite g lg yer borong inner cotton, dh belajar tutorial jadikan inner syria mucung kt blog, cari link xjumpe lak nk tnjuk kt korg. Aduyaaai. Nnt klu jumpe link tutorial tuh, cplud paste cni tau. K, Babai ;)

Haaa! ni pon link tu yg cplud nk pastekan kt cni. Thanx tu anonymous yg bg link ni kt cplud. Klik SINI dan SINI tuk tgk tutorial tuh ;)


14 comments:

Abang Jonni said...

hohoho... kalo aku 2 pinggan pun tak cukup...

cplud miera said...

huhu~ tp aku sepinggan pon dh knyg..siap xlrt nk jln dh en gorilla ;)

Anonymous said...

http://irinenadia.blogspot.com/2010/11/tips-inner-shawl-kelihatan-muncung2.html

cplud miera said...

thanx tu anonymous..actually tula yg cplud nk cari..tp xjumpe2 lak duk belek blog irine ;)

Amy Syaquena said...

As'salam..

perghhh!!! sedapnya terliur sudah...

cplud miera said...

@amy: huhuhu..mmg sdap dan berasap..pedasssss..heheh

alinac lover said...

waaa entri mkn2 ek
pedih perut ni haa

hahhaha

cplud miera said...

@alinac: huhu~ bese2 jer..cplud bkn pndai sgt msk,tp bab2 mkn ni no1 la ;)

CikNgah said...

tetaskan sdkt di belakang tu kn.aku ada jg terbaca kt blog2 yg ajr mcm ne nk muncungkan b4 aku berjinak2 ngan inner cotton ni dolu2 kala..tp aku x penah try lagi.sbb rambut aku mudah terkeluar lau dimuncungkan..so biarlah ia melekap di dahi..i loike.;-)

p/s:juz beli inner on9 je..harga pn lbh krg ngan jln TAr je.lgpn aku suha shopping.lau g sn mau nye kering duit dlm bank.hehe

cplud miera said...

@cikngah: huhu~ aku pp tembam,so mmg nk kne muncungkan kt dahi tuh. Ko xper,aku tgk sesuai jer ko pkai. cnteek jer.

p/s: mmg pon, cube ko bygkan, 1brg rm5, ambik dlm 5 or 6 psang, x ker kering poket tuh. aduyaaai..tp syok tau,byk sgt pilihan kt sane. inner tu pon rm5 jer utk 1helai

CikNgah said...

walaweiiiiii...pp aku lg tembam pd ko la..huhuhu..erm..inner tu bese aku beli on9 rm5 gk..kdg2 rm6.dependsla pd warna yg kita nak.sbb yg rm5 tu slalu je sold out warna yg aku nk.

tp kn miraa giant sini pun ada la inner tu.rm5 gk.dh dua tiga kali gk aku beli.setakat ni koleksi inner cotton aku br 15 helai..t lau korg nk g lg lehla aku krm byk3..kot2lah mcik tu bg diskaun ke..lau ko nk hadiahkan kt aku pun sgt dialu2kan.hik3...

cplud miera said...

@cikngah: huhu~ nth bila la nk p lg. tp hajtnye mmg nk p lg jln TAR tuh. aku beli inner tu kaler yg ssh nk jumpe cm turqoise. sbb kaler2 laen mgkin senang dpt kt cni kot

CikNgah said...

mcm x caye je mira pun dh berinner2 skg.hehe..xpe t lau g sn roger2 aku k..lau hjg bln ni u ol pegi lehla i follow.hehe...

cplud miera said...

@cikngah: ujung bulan i blik kg la u ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena