Tuesday, December 7, 2010

Mee Goreng for Breakfast

Bismillahirahmanirahim & Assalamualaikum pembuka bicara,
1st of all, selamat bercuti yer korang yg dpt cuti arini, ade certain tempt keje bg cuti & ade gk yg xdpt cuti. Papepon cplud sgt suke cuti2 nih. Heheh~ Nak tau nape? Selain dapat rehatkan badan dan minda, cuti juga membolehkan cplud menjlnkan keje2 rumah, dapat masak2. Tu yg paling best! Hohoho~ Arini xkuar, duk terperuk kt umah sambil layan drama Lagenda Budak Setan. Dulu mase drjh6 klu xsilap dh start bc novel Lagenda Budak Setan by novelis Ahadiat Akashah. Suka layan drama dari movie coz movie tu terlalu singkat dan byk skip sgt.

Oppss. Tersasul psl novel la pulak, pdhal nk citer psl mee goreng msk pg td. Not bad la. hehe~ Org bujang ni xder komitmen sgt, jd kul10 tu dikira pg lg ar. Hahah~ Masak td pon kul10 pg, roomate pi kuar tgk movie ngn ex classmate dulu, so cplud mls nk kuar, nnt poket bocor lg. Aduyaaai ;) Mee goreng ni senang jer, klu korg nk tgk resepi, leh terjah SINI. Okeh, cm biase layan pic jerla yer. Snap pic pon pkai Nikon Coolpix S230 jer, xderla pkai kamera DSLR yg mhal2 tuh. Kualiti pon kureng sketla, tp cplud mmg suke sgt bab2 snap pic makanan ;)

~ Mee goreng bersama keropok lekor import dari T'ganu ~

Sekian saje tuk kali ni, harap korg sume enjoy lepak cni ya! Have a nice holiday (bg sape yg cuti jerla) dan Salam Maal Hijrah utk sume. Hijrah itu pengorbanan!! K, babai ;)

4 comments:

Cik NurHazirah said...

walaikumsalam :)
Selamat mymbut Maal Hijrah.. Tahun ni hijrah kat ne ? Uikss mcm sodap jak tu . bek sikitt .

cplud miera said...

@hazirah: salam maal hijrah ;) huhu~ sila2 jamu mata anda yer ;)

Cik Mieyrarif said...

oiisshh best nye

cplud miera said...

@cik mieyrarif: hehe~ bese2 jer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena