Friday, April 11, 2014

Update Anak Bujang...

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ
Assalam dear readers & followers,

Lama cplud tak hapdet pasal anak bujang intan payung ummi abah ni yer. Alhamdulillah dah besau makin pintar bijak. Umur dah cecah 1 tahun 4 bulan. Afham boleh berjalan mase usia 1 tahun 1 bulan. Lambat gak kot sebab de anak kawan sebaya die 11 bulan dah boleh jalan. Lagipon ummi abah tak paksa pon. Yang penting perkembangan ikut flows die.

Ai menjak 2 menjak ni kan kalau terjumpe kawan lama or ade fews friend, mesti tanya Afham nak dapat adik ek? OMG!! Nampak tak maksudnya i olls dah makin membesau dengan jayanya. pheww~~ Nak diet tapi masih BF Afham lagi. Kalau tak makan banyak camne nak bekalkan susu mencukupi tuk Afham.. kan kan... Cume sekarang dah start campur dengan susu tepung, nanti cplud share pasal susu Afham tu. Now just bekalkan kat taska jer.

Cerita pasal taska pulak, Alhamdulillah dah sebulan lebih Afham di Taska baru ni. So far ok cume ada jugak kes dapat gigitan dari kawan. 2 kali dah kene dan masih berparut lagi. Dah pesan cikgu minta tengokkan. Sekarang dah ok Alhamdulillah takder dh kene gigit tu. Sebulan pertama Afham kat taksa, tiap pagi sampai je kat pagar taska, adalah drama sket, hujan sekejap kt taska. Ujan tu kejap aje kata cikgunyer. Tapi bila dah sebulan until now ni dah tak nanges dah. Perkembangan positif. Alhamdulillah...



Pic kanan atas tu ari 1st kt taska, cikgu sent pic kat wasap ummi. Pastu yg bawah tu dah beberapa minggu selepas. Belah kanan tu after balik school. Minta ummi pakai kan beg dan tarik buku ummi nak baca jugak walaupon terbalik buku tu kan. hoho~



Yang ni kat umah tengah main sambil tengok tv. Tu dia berdiri tengok tv citer pe pon tak tau. Ummi tengah kat dapur time ni. Tengok tv pon sampai ternganga tu haaa...



Ni aktiviti ujung minggu kat kebun abah. Alhamdulillah dikurniakan suami yang sangat rajin berkebun ni. Nanti cplud citer pasal kebun mini abah. Cantek sgt. Nak harap cplud ni memang tak la. Balik keje terus duk dapur. Ni asben free sket banyak la aktiviti die kat kebun ni. Si tecit ni pulak asistent tetap merangkap tukang kutip batu. Kuang kuang... Next week until middle May, tinggalah ummi berdua dengan Afham pulak dan tugas jaga kebun or taman mini ni ummi kene take over. En asben, we will miss you lot nanti! Afham behave tau, nanti jaga ummi pulak..



The last pic ni masa anto Tokwan gi umrah 2 weeks ago. Sekarang tokwan dah balik Malaysia pon. Time ni aktif sangat tak dok diam langsung. Boleh sampai tertidur2 kat lantai. 

Ni jerla kot update anak bujang ummi. Semoga Afham membesar dengan sihat, cemerlang dunia akhirat. Jadi insan soleh dan berguna ye nak. Ummi abah love you sayang... :)

TQ sudi singgah baca sini. Wasalam :)


2 comments:

mrsayien said...

comelnyeeee afham ni..
besar nnt handsome boy..hiihi
sian dia kne gigit....nsb dia tk gigit blik budak tu..hihihi..

cplud miera said...

@ain: tq aunty ain. nnt baby auty ain pon omey jugak tau :) tula semalam pon kene gigit lg. adooi scary betul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena