Monday, August 11, 2014

Raya - Raya Anggerik

بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assalam dear readers & followers,

Alhamdulillah tertunai jugak hajat nak jemput kawan-kawan datang beraya kat rumah. Open House?? Eh takla, just simple jamuan je. Jemput pon kawan-kawan yang dekat2 je pon. Ynag seronoknye dak Afham la. Ramai kawan berkejor sana kejor sini.

Picture ruang tamu pon lupe nak snap. Duk sibuk kejor anak dan borak. Deco pon simple2 je. Anak kecik kan, mana leh nak letak barangan kaca ke hape. Isi kuih raya pon dalam bekas tupperware ajer. 

Yang kelakornya, plan asal konon jemput kul11 tengahari. Ingatkan sempat la kan. Balik pasar pon kul 9 pagi dah. Kuang kuang. Balik-balik berkejor dengan anak. Sejak nak dapat adik ni, Afham mana nak kat abah sangat, asyik berkepit nak duk celah ketiak ummi je kojernya. Mau tak stress mak!!

So, tunda punye tunda akhirnya jam 1 tengahari baru start. Tu pon sebelom tu de kejadian ngeri. Dak Afham tersangkut kepala celah grill. Cuak panik sume ada. Menangis toksah cakapla sampai teresak-esak. Akhirnya dapat kuar tu pon dah 10 minit kot. Mengiringkan die baru dapat kuarkan. Grill lupe nak snap pulak. Kepala sangkut kat bentuk S kat tengah tu, kontraktor grill wat besor sangat size tengah tu. 

Cplud masak simple2 aje. Nasi minyak Teganu style. Rempah from kampung la. Resepi nanti kendian la share. Jemput tengok. 


Segan nak share pic ruang makan ni. Belum siap sepenuhnya dekorasi. Tunggu bajet jatuh dari langit kot. haha~ 


Ni hidangan utama. Sampingannya ada brownies, kek masam manis dan kuih raya. Sumenya lupe nak snap!


Dayah A dan family. Kawan uni dulu. Makan kat pangkin luar rumah. Kisah pangkin kolam bagai ni blom citer lagik kan. Nanti2 la yer. Photog blom snap lagik. Snap kat henpon xcantek. Haha~



With Ucha my opismate. Anak die duk berkejaran ngan dak Afham. Kawan tu alahai suke sesangat la die ramai kawan. Sampaikan pagi tadi tak mo pi taska. huhu~


Bergambar bersama Dayah. Iolls is gemuk sangat. 

Petang tu de lagi family asben dan kawan opis. Tapi tak sempat snap picture dh. Duk sibuk borak je sampai anak berak pon hold nak basuhkan. Haha~

Alhamdulillah. Nanti akan de lagi siri ke2 ke3 ke selagi Syawal ni kan. Nak wat sekaligus tak larat den. TQ semua yang memeriahkan umah kami. Walaupon penat tapi hepy sangat tau. Nasi minyak Alhamdulillah licin ;) 

Tu je nak share. TQ sudi jenguk sini. Wasalam :)

6 comments:

Hana Soffelia said...

cepat2 cite pangkin tu, mcm best je hah.

cplud miera said...

@hana: ahahaha sabaq ye hana. kne snap pic dulu. kang citer2 xdak gambo xbest pulak kan

Aty_Fared said...

alaaaa....tak dapat datang..... sori miera....sobsobsss.....

cplud miera said...

@aty: tula kak aty. takpe syawal de lg nih. nnt klu nk dtg inform dulu tau. kot x nnt mkn kuih ry jerla ;)

Iryns Ahmad said...

masak simple2 pn nmpk sedap je kak hehehe....

cplud miera said...

@iryns: hehe tq iryns :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena