Thursday, October 21, 2010

Murtabak Maggi Cplud

Salam to all readers at Plud's Corner..
Bercakap psl maggi, makanan segera yg cepat, mudah dan senang disediakan. Terutama jika korang g berkelah ker, camping ke, picnic ker. Betul kn? Tp awas! Maggi ni salah 1 makanan segera, so tidak digalakkan sgt utk dijadikan makanan ruji seharian. Klu sekali sekala bedal tu xperla. Huhu~ Like me, lame sgt dh tak makan maggi ni, tibe2 teringin, trus jer pi beli kt kedai after blik keje td. Huhu~ Murtabak maggi ni salah 1 resepi penyediaan menu maggi ni. Jom kite masuk dapur tgk cara2 masak murtabak nih ;)

:: Resipi Murtabak Maggi Cplud ::

Bahan2:
-Sebungkus maggi perencah kari

Maggi perencah kari

-2 biji telur
-1/2 labu bwg besar dipotong dadu
-Sedikit minyak tuk menggoreng

Cara2:
~Jom terjah cara2 masak murtabak nih ;)

1) Pecahkan 2 biji telur dan masukkan ke dalam mangkuk, campurkan perencah kari maggi dan bwg yg dipotong dadu. Pukul telur bersama bahan adunan td.

2) Maggi direbus dan ditoskan

3) Gaul rata maggi td bersama bahan td

4) Gorengkan maggi yg digaul bersama bahan td

Inilah hasilnya murtabak maggi yg cplud wat td ;)

Pandangan dari sisi

Dimakan bersama mayonis dan sos cili ;)

6 comments:

example010 said...

owh.. thanks.. kirenye cam telur dadar + maggi ke..

cplud miera said...

huhu~ cmtula example..nnt tryla wat..

Ijoy Azid said...

best!!!! ya allah lapar la pulak

tambah daging cincang mest besh ni!!!

cplud miera said...

@ijoy azid: tula..xder pulak daging cincang..klu ader,aku dh ltk dh..huhu~

CikNgah said...

sdpnya...t mira tlg wat eh ari slasa ni.hehe

cplud miera said...

nape ngn ari selase fatin?huhu~ ade pape ke ngn hari tu..yg aku tau,aku meeting that day..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena