Sunday, October 24, 2010

Plan Picnic @ Broga..But switch to RNR

Selamat tengahari readers sume..
Cuaca arini kt Nilai agak mendung juga, hujan berhenti dlm kul11 td. Tempat korang camane? Semalam waktu cmni matahari tegak atas kepala, mmg de tanda akan hujan, tp cam arah ke Sepang yg akan hujan, so kitrg (sy & Mr A) nk picnic kt Broga Hills. Dari Nilai, perjalanan dlm 30minit lebih kurang. Ingatkan cuaca arah Semenyih tu ok, tp rupenyer panas hingga ke tghari jer, hujan menggila mase kitrg smpai kt kaki bukit. Adela sorang akk tu yg berniat nk mendaki, tp terpkse pth balik sbb hujan yg lebat sgt.

Pic 1&2: Sedih xdpt jejak ke Broga Hills tu, sy copy pic dari en Google jela. huhu~

Kemudian, kitrg patah balik pegi ke Seremban. Mase perjalanan kt Highway Lekas, awan hitam seakan mengejar kami, so kami berhenti kt RNR Lekas tu. Tibe2 termuncul plan ke2 kt benak Mr A ckp yg picnic kt cni jela. Then, kitrg bentangkan alas yg dibeli khas oleh Mr A tuk picnic kt Broga Hill tu. Dapat request dr Mr A suh masak Nasi Ayam Goreng tuk menu picnic tu, sy pon pg2 siap masak nasi tu beserta sambal skali.

Inila juadah picnic kami..~huhu~ Promote tupperware ;)

Muke redha je xdpt picnic kt puncak Broga..Cuaca tdk mengizinkan..Takpe,next time pegi lg k ;)

Kat belakang tu nampak x hujan menggila lebatnya..peace ;) Jom mkn2

Beginila keadaan picnic kami

Walaupon plan kami tak menjadi, tp kami tetap rs heppy & seronok. Laen kali kne tengok ramalan kajicuaca betul2 before picnic ;) Kami ttp bersyukur dpt picnic wlupon kt sebuah hentian lebuhraya..

Sekian coretan hidupku kali nih ;)

6 comments:

Mohamad Azrul Aminurrashid said...

nsb korg la....
heee....

cplud miera said...

huhu~ tp best jugak..

Mrs.aisheiteru said...

hahaha! lawakla korg ni. tetiba aku nak nyanyi pusara lebuhraya.hehhee

cplud miera said...

huhu~ jgn la nyanyi pusara lak..huhu~

Anonymous said...

>Broga tu nnti kena pnjat la ekkk nak nek ats...wowowowow
>xpela...kat tmpat kowang picni tu kat sebelah ye bukit bukau gak kan..nice view...
> nnti plan ari baik pnyer yer>>>
@nyzz@

cplud miera said...

huhu~ thanx nyzz ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Peringatan dr Empunya Blog

To all readers,
Untuk makluman, semua article dan resepi serta gambar yg disiarkan adalah hak milik empunya blog sendiri.
Kalau nk copy gambar, minta kebenaran dari empunya blog dlu yer.
Sebarang entry yg terkasar bhasa atau tidak memuaskan hati pembaca, harap dimaafkan.
Semoga pembaca sekalian enjoy membaca sebarang entry yg disiarkan.
Jutaan terima kasih di atas kesudian readers sekalian meluangkan mase tuk melawat Plud's Corner yg tidak seberapa ni ;)
P/S: Kepada sape2 yg nk link kan Plud's Corner kt blog korang, leh refer my entry tentang URL ERROR sbb my blog ni pkai template & complicated sket klu nk add tuh. Anway, juz tuk sape2 yg berminat nk add jela..huhu~

© ♥ Plud's Corner ♥, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena